KRISTIANSAND: Private digitale bilder fra sju år i husbåten «Fannefjord» forsvant, da tyver onsdag ettermiddag brøt seg inn og stjal blant annet fem bærbare pc-er.

— Det er utrolig surt å miste alle fotografiene. Det hjelper så lite at jeg hadde lagret bildene dobbelt på to forskjellige datamaskiner da begge disse ble stjålet, sier Torgeir Rosberg.

Brøt opp dør

Han bor hele året i sin 52 fots store båt i Bertesbukta. Siden det ikke har vært innbrudd i noen andre båter kan det se ut som om denne ble valgt ut fordi den var bebodd.

— Innbruddet skal ha skjedd mellom klokken 10 og 17. De har brutt opp en dør på akterdekket. Politiet var i kveld på stedet for å gjøre undersøkelser, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Torgeir Rosberg tipper tyvene kom i båt og har vært klar over at verken han selv, datteren, kjæresten eller de to hundene var om bord.

Mye verdifullt utstyr

Da båteieren kom tilbake fra jobb ved 17-tiden, fant han døren bakerst i båten brutt opp. Fra båten var det i tillegg til datamaskinene stjålet et digitalt kamera, en mobiltelefon og en oransje bag som trolig er brukt til å frakte bort tyvegodset.

Også en dvd-spiller og en riks-tv-boks var stjålet.

På grunn av høy egenandel på forsikringen er det tvilsomt om Torgeir Rosberg får dekket noe særlig av tapet etter innbruddet. Verst er det likevel at alle bildene fra år med båtliv er borte.

— Jeg har ikke hatt innbrudd i båten min tidligere, men vet om flere andre her i båthavna som har hatt besøk av uvedkommende. Det har imidlertid vært innbrudd i bilen min mens den har stått parkert her i Bertesbukta, sier en oppgitt Rosberg.

Tyveriet vil bli etterforsket videre torsdag, opplyser politiet til fvn.no.

FORTVILER: Båteier Torgeir Rosberg fortviler etter at bilder fra sju år med båtliv ble stjålet. Foto: Torstein Øen