KRISTIANSAND: Firmaet SøppelTaxi er å finne i fylkene Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud og Vestfold. Nå har de startet opp i Kristiansand.

— Vi håper det kan være et marked for dette i Kristiansand, men det er alltid spennende i starten, opplyser daglig leder i SøppelTaxi, Gunnar K. Hansen, til fvn.no.

Hansen har tidligere drevet et flyttebyrå, og ifølge ham hadde han også da mye med søppel å gjøre.

— Jeg synes det virket veldig tungvint med container, og tenkte at det måtte være en lettere måte for folk å bli kvitt søppelet sitt på, sier han.

Dermed bestemte han seg i 2005 for å starte et firma i Oslo som både rydder, laster og kjører bort. De tar med seg alt av rusk og rask, hageavfall, emballasje, møbler, PC-utstyr og andre ting folk ønsker å kvitte seg med, og har biler i forskjellige størrelser og prisklasser.

— Jeg gikk lenge å grublet på hva jeg skulle kalle firmaet, og til slutt kom jeg frem til at SøppelTaxi var et passende navn, forteller Hansen.

Helt siden oppstarten har han merket stor etterspørsel etter tjenesten firmaet tilbyr. Nå håper han altså at også kristiansandere vil sette pris på å kunne ringe etter en «søppeltaxi» som tar med seg søpla.

— Viktige kundegrupper er folk som bor i sentrum, i blokker eller småhus hvor det er problematisk eller umulig å sette ut en container. Typiske eksempler er søppel etter oppussing, hageavfall, flytting, garasje- og loftsrydding samt dødsbo, forklarer han.

I tillegg satser de også på bedriftsmarkedet.

Fvn.no har den siste tiden satt fokus på søppel på Sørlandet. Les flere saker i listen under: