AGDER: Hele uka kommer det til å være mye kontroller på veiene i Agder.

— Vi kommer til å konsentrere oss om å stå der vi treffer flest mulig. Vi vil være massivt ute, sier Signe Gunn Myre, kampanjeleder i Statens vegvesen region sør, til fvn.no.

Kontrollene er en del av den landsomfattende satsingen som startet i slutten av mai, og er et samarbeid mellom politiet og Statens vegvesen.

Les mer: Skal ta dem som kjører bare litt over fartsgrensen

Signe Gunn Myre. Arkivfoto: Reidar Kollstad Foto: Reidar Kollstad

Myre vil ikke ut med hvor kontrollene kommer til å være eller hvor mye ressurser veivesenet kommer til å bruke, men sier at kampanjen retter seg mot vanlige folk.— Jeg håper folk skjønner at vi ikke gjør det for å være kjipe mot folk, men å få folk til å forstå at fartsgrensene står der for deres del, og at det å ha på seg bilbelte ikke er for at de skal slippe gebyrer, men er for egen og passasjerers skyld, sier Myre.

— Målet er å skrive ut så få gebyrer som mulig og bygge kunnskap hos folk, sier hun, og legger til at de nå forhåndsvarsler kontrollene nettopp for å vise at målet ikke er å få inn penger til statskassa, men å hindre at folk mister noen de er glad i.

Myre viser til undersøkelser Statens vegvesen har gjort som har avdekket at i omtrent hver tredje dødsulykke har farten vært bare litt for høy.

Ansatte ved trafikkstasjonene i Kristiansand og Arendal kommer til å stå på veiene både alene og sammen med UP og vanlige politipatuljer.