KRISTIANSAND: Tyveriraidet hos restauranten Pieder Ro, hvor mannen forsynte seg fra de ansattes personalrom, er bare ett av en lang rekke lovbrudd mannen sto tiltalt for.

Tok penger og verdisaker

11. desember i fjor skal han ha forsynt seg på personalrommet på restauranten Pider Ro i Kristiansand. Her stjal han både penger og verdigjenstander fra de ansatte. I tillegg til omlag 2500 kroner, skal han ha stjålet en mp3-spiller, et sett bilnøkler, en mobil og en deodorant. Gjenstandene ble gjemt i taket inne på et toalettavlukke.

Raidet butikk

2. januar i år skal han ha tatt seg inn hos Kosmo Skoreparasjon i Tordenskjoldsgate i Kristiansand. Her stjal han store mengder varer, blant annet belter, vesker, solbriller, jakker, støvler og lommebøker.

Tok videopenger

20. januar i år skal han ha sneket han seg inn på Videoteket i Dronningensgate i Kristiansand midt på natta. Her stjal han 6500 kroner, samt kontantkort til en verdi av mellom 6000 og 7000 kroner.

Stjal trillebag

I juni i år mener man at mannen stjal en trillebag på Clarion hotell i Arendal.

Ønsket seg sykkelutstyr

Noe senere, den 5. juli, mener man at mannen stjal to sykkelhjelmer og en sykkellås fra et sykkelskur som tilhører Stener Heyerdal omsorgshjem i Kristian IVs gate.

Busspenger

3. august skal mannen ha stjålet nesten 1000 kroner fra Bussen AS.

Hagekoffert

Den 11. august tror man mannen tok en koffert full av hageredskap i Gravane. Dette er en koffert som tilhører Gravane Sameie.

Narkotikalovbrudd

I tillegg til alle tilfellene av tyveri var mannen også tiltalt for befatning med narkotika. Han skal ha vært i besittelse av både amfetamin, hasj og metadon.

Veitrafikklovbrudd

Mannen har også vært på ferde i trafikken. Dette gjorde han i ruspåvirket tilstand, uten lappen og med stjålet kjøretøy. På vei hjem til Kristiansand etter en konsert i Oslo, nektet han å stoppe for kontroll i Sandefjord. Han forsøkte å stikke fra politiet. Det ble derimot med et kortere forsøk før han og bilen endte i en midtrabatt.

Mannen sto også tiltalt for å ha båret kniv uten gyldig grunn.

Tiltalte ble felt på alle tiltalepunktene. Han avga en uforbeholden tilståelse i retten.

Den domfelte mannen er straffedømt 28 ganger tidligere, for en rekke likende forhold. Retten mener derfor mannen må straffes hardt. I Kristiansand tingrett er mannen nå dømt til 1 år og to måneders fengsel.