BYKLE: Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå, skriver dn.no.

I Bykle er hytter i år solgt med en snittpris på 3,37 mill. kroner. På andre og tredjeplass finner man Trysil (3,17 mill.) og Kongsberg (2,75 mill.). Gjennomsnittlig hyttepris i Sirdal har i år vært 2,12 mill. kroner.

Dermed rager vinterstedet øverst i Setesdal prismessig over kjente destinasjoner som Geilo, Hafjell og Hemsedal. Tallene sier imidlertid ikke noe om hvor de dyreste hyttene i landet befinner seg, bare hvilke vintersportssteder som har hatt høyeste gjennomsnittspris på solgte eiendommer.

— Markedet er positivt i forhold til årene vi har vært igjennom. Vi er tilbake der vi var for fem år siden med en fornuftig gang med sluttbruker som kjøper. Folk som har sittet på gjerdet og ventet noen år, har hoppet ned og begynt å kjøpe, sier Eivind Bjorå hos eiendomsmegleren ABCenter til dn.no.

Bjorå mener hytteprisene på Hovden har sunket med 10-15 prosent siden pristoppen i 2007. Han tror imidlertid det ennå vil ta en stund før prisene klatrer videre.

— Jeg tror nok det vil gå nesten et år til før vi ser noe særlig prisstigning her oppe. Nå ser vi vel større pågang på objekter med god beliggenhet og som har en folkelig pris – fra rundt 3,5 millioner kroner og nedover, sier Bjorå.