MANDAL: Hendelsen fant sted like rundt klokken 16.00 etter at politiet hadde fått melding om at en stjålet bil var blitt observert i sentrum av Mandal.

— Vi fikk et tips om at en bil som er blitt meldt stjålet tidligere var i sentrum av Mandal, og en politipatrulje tok derfor en kontroll i området, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Lauvnes, til fvn.no.

Villmannskjøring

Etter litt fant patruljen frem til den stjålne bilen.

— Patruljen fulgte etter sjåføren av bilen et stykke med blålys, men sjåføren kjørte såpass ureglementert at de til slutt ikke turte å fortsette forfølgelsen, sier Lauvnes.

Alf Erik Nodeland fra Mandal var vitne til villmannskjøringen.

— Jeg var ute og kjørte da en bil plutselig kom kjørende rett i mot meg. Han holdt på å kjøre rett inn i fronten på bilen min, men det gikk heldigvis greit, forteller Nodeland.

Farens bil

Han trodde først at det dreide seg om en dristig forbikjøring, men da han så at også bilistene som kom bak ham måtte svinge inn til siden for å unngå kollisjon skjønte han at det var mer enn som så.

— Det var ganske stygt, fastslår han.

Han skjønner godt at politiet følte at det var for farlig å fortsette. Men før politiet avbrøt forfølgelsen klarte de å identifisere sjåføren av den stjålne bilen.

— Den mistenkte er på rømmen fra barnevernet og eieren av bilen er faren, forteller operasjonsleder.