Kan ikke ha kjøpt vinen på Systembolaget

KOMA: Mannen havnet i koma etter å ha fått i seg noe av denne vinen, en San Valentin fra produsenten Torres, lørdag. Foto: torres.se Foto: torres.es

ARENDAL: – Mannen er sannsynligvis blitt forgiftet av vinen, uten at vi med sikkerhet kan slå fast at det dreier seg om en forgiftning. Men han er nå utenfor livsfare, og vi håper at dette skal gå bra, sier overlege Egil Hagen ved medisinsk avdeling på Sørlandet sykehus Arendal til NTB.Resultatet av analysen av innholdet i vinflasken, som er av merket Torres San Valentin 2005, er klart om noen dager.

Har du tips i saken? Ring eller send sms til 03811, eller send oss en e-post.

Hvitvinsflasken skal være kjøpt i Sverige, uten at man foreløpig vet hvor. Tirsdag morgen besluttet Systembolaget, det svenske Vinmonopolet, å tilbakekalle hvitvinen fra samtlige butikker. Vinmonopolet i Norge har også stanset all omsetning av vinen.

Produktansvarlig Britt-Marie Soler ved vinprodusenten Torres i Sverige opplyste tirsdag at det aldri er solgt halvflasker av den aktuelle hvitvinen på Systembolaget i Sverige.

— Vi gikk rett fra 2004 til 2006. Men inntil vi fikk bekreftet at vi ikke hadde solgt 2005-årgangen, stoppet vi salget, sier Soler til fvn.no.

En 59 år gammel mann drakk den halvtørre hvitvinen Torres San Valentin 2005 lørdag, og fem minutter senere falt han i koma. Det er mistanke om at vinen kan ha inneholdt kaliumcyanid, et stoff som lammer åndedrettet.