KRISTIANSAND: Kvinnen ble først kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, men ble søndag kveld brakt videre til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse.

Sykehuset opplyser mandag at tilstanden til kvinnen er stabil, men alvorlig. Hun er operert, og er under intensivbehandling.

Brukte ikke hjelm

Ulykken skjedde på sykkelstien på Varoddbroa like over klokken 16 søndag. Fotgjengeren ble syklet på bakfra, og den 72 år gamle kvinnen skal ifølge politiet ha blitt kastet over sykkelen. Hun brukte ikke hjelm.

Både fotgjengeren og syklisten var på vei mot Kristiansand sentrum da ulykken skjedde i bakken ned mot Narviga.

— Vi vet ikke helt hva som skjedde. Det er blitt antydet at fotgjengeren tok et steg til siden, men det er ikke noe vi kan si med sikkerhet. Fotgjengeren ble oppmerksom på at noe ble ropt til henne, men om det var derfor hun tok steget til siden eller om det ble ropt for at hun gikk til siden, vet vi ikke, opplyser Odd Nordmo, stasjonssjef ved Randesund politistasjon, til fvn.no.

- Havnet i sjokk

Fotgjengeren, en 21 år gammel kvinne, kom fra ulykken uten alvorlige skader. Hun pådro seg noen skrubbsår, og oppsøkte senere på kvelden legevakten med smerter i en arm.

— Hun havnet i sjokk over det som hadde skjedd, sier Nordmo.

Politiet har ikke avhørt noen om ulykken, men hentet i går inn vitneobservasjoner på stedet. Foreløpig avventer de videre avhør.