KRISTIANSAND: — Vi har sendt en anmodning om at den rettsmedisinske avdelingen ved Folkehelseinstituttet vurderer de skadene Eriksson har pådratt seg i håp om at det også kan bidra til å belyse saken ytterligere, sier Sandell.

Ikke uvanlig

— Det er ikke så sjelden at vi blir bedt om å foreta slike undersøkelser. Vi baserer oss da på journalene fra de sykehus hvor pasienten har blitt behandlet, i tillegg til røntgenbilder og annen dokumentasjon. Det kan i mange tilfeller være en fordel å se pasienten, men det er ikke nødvendig for at vi skal lage en rettsmedisinsk rapport og uttalelse, sier professor dr. med Torleiv Ole Rognum, som er leder av Folkehelseinstituttets rettsmedisinske avdeling.

Kvalitetssikres

— Det vi vurderer er selve skaden, omfanget og om det er fare for varige mèn, for eksempel. Sykehusjournaler inneholder stort sett bare latinske ord og betegnelser. Vår oppgave er å fremstille rapporter på en måte som kan forstås og leses av folk som ikke har medisinsk bakgrunn. Til slutt er det rettsmedisinsk kommisjon som kvalitetssikrer våre rapporter og uttalelser, sier Rognum.

27 år gamle Christian Erikssson ble funnet bevisstløs i Festningsgata i Kristiansand natt til forrige søndag.