KRISTIANSAND: Søndag formiddag fikk Fædrelandsvennen et tips om at et stort grantre har veltet over et hus i Setesdalsveien på Grim.

Politiet er varslet om forholdet.

— Klokka 12 fikk vi melding om at et tre har falt over et hus i Setesdalsveien. En politipatrulje er på vei til stedet, skriver operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Miriam Stausland, på Twitter klokka 12.37. Årsaken til at treet veltet er ikke kjent, men det er vel ikke usannsynlig at det er vinden som har forårsaket episoden.

Ingen skader innvendig

Grantreet, som er cirka 25 meter langt, har veltet over boligene og skadet blant annet taket. Da Fædrelandsvennen var på stedet var det ingen hjemme. Huset er for tiden utleid, men huseier Fredrik Høigilt har vært på stedet for å se på skadene.

— Det var heldigvis ingen i huset da grantreet falt ned. Jeg har vært på stedet og kikket inn i huset. Det er ingen synlige skader innvendig, men taket er blitt skadet, sier han, forteller han.

Huset er ifølge Høigilt over 100 år gammelt. Han ble varslet om hendelsen av naboer i 10-tiden.— Det er godt at de følger med.

Hagen rasert

Han vil ikke selv gå opp på taket for å inspisere skadene.

— De kommer fra forsikringsselskapet til mandag, så vi får se på saken da.

Grantreet var ifølge Høigilt det høyeste treet i gata, og har sperret en del av innsynet til huset. Samtidig har det gitt en del skygge i hagen.

— Nå er treet falt og store deler av hagen er også rasert. En gammel, rund edelgran ble også knust av grana.

Det er ikke bare på Grim at den sterke vinden har ført til veltet trær.

Furu over telefonlinje

IMG_9019.JPG

Bjørg Grøtteland Omland har sendt noen bilder som viser en furu som har blåst over en telefonlinje like før man kommer til Storekvina stasjon i Kvinesdal.— Det har blåst godt her, men heldigvis har vi ikke hatt noen problemer med strømmen og slikt, sier hun til Fædrelandsvennen.

Hun har også tatt et bilde av en nedblåst tre som ligger i grøftekanten mellom Narvestad og Helle.