Ulykken skjedde natt til søndag 2. juni i år. Den dømte kjørte motorsykkel, og skulle kjøre forbi en bil som hadde stoppet ved et gangfelt i Østre Ringvei. Han klarte ikke å stoppe og traff en kvinne (29) som var i ferd med å krysse veien.

25-åringen er dømt i henhold til straffeloven, for ved uaktsom kjøring å ha påført kvinnen betydelige skader. Hun pådro seg blant annet kragebeinbrudd, hull i urinblæren og flere brudd i bekkenet.

I tillegg er han dømt for brudd på veitrafikklovens bestemmelse om hensynsfull kjøring og bestemmelsen om at den som nærmer seg et gangfelt ikke må kjøre forbi et kjøretøy som hindrer sikten til gangfeltet.

Tiltalte erkjente helt og fullt straffskyld i Kristiansand tingrett.

"Han har gitt uttrykk for stor anger og et ønske om å gjøre opp for seg. Hensyntatt tilståelsen mener retten at riktig straff er fengsel i 21 dager", skriver dommer Tonje Skjeie og hennes meddommer i dommen.

I tillegg mister mannen retten til å føre motorvogn i ett og tre måneder, og må avlegge ny førerprøve. Kvinnen (29) er tilkjent 50.000 kroner i oppreisning.

Ulykken skjedde natt til søndag 2. juni i år. Foto: Tipser