BIRKELAND: Dommerfullmektig Elisabet Gjerde fikk en enkel oppgave da politiadvokat Ernest Ragnar Pfaff hadde presentert tiltalen for tingretten. For advokat Ove Andersens klient valgte da å legge kortene på bordet.

Forholdene mannen ble dømt for var blant annet tyveri fra en predikant i Grimstad, hvor PCer, GPSer, en tilhenger med åttehjuling på og 24 dynamittkubber forsvant.

Andre forhold er falsk anmeldelse av biltyveri, biltyveri, kjøp og innførsel av narkotiske midler samt bruk av narkotika.

— Retten finner i likhet med aktor og forsvarer at det er korrekt og hensiktsmessig å reagere med betinget fengsel og bot i denne saken. De straffbare forhold er ikke av de mest alvorlige, hensynstatt at tiltalte var under sterkt press ved inngivelsen av den falske anmeldelsen, og de straffbare forholdene i hovedsak ble begått mens tiltalte var inne i en vanskelig livsfase med rusproblemer. Tiltalte ønsker å bli rusfri, og å få seg en jobb. Han har selv søkt behandling og er i dag nesten rusfri. Straffen settes til 75 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år og en bot på 6.000 kroner, lyder kjennelsen fra tingretten.