SARONS DAL MOBILISERER: ?Det han brant for, gjør vi fortsatt, sier Mariell Edvardsen Hovdhaugen (25), barnebarnet til verdensevangelisten. Hun jobber som markedsansvarlig for Troens Bevis.

KVINESDAL: — Hvis noen har sittet mye i fly, er det han. Han reiste jo i 40 år, og hadde utrolig mange reisedøgn i året, forteller Mariell Edvardsen Hovdhaugen (25), barnebarnet til verdensevangelisten og markedsansvarlig i Troens Bevis.

Nå mobiliserer misjonsorganisasjonen i Sarons Dal for at nettopp deres grunnlegger, som gikk bort i 2008, skal gå seirende ut av den såkalte flyhalevalgkampen 2012.

SARONS DAL MOBILISERER: ?Det han brant for, gjør vi fortsatt, sier Mariell Edvardsen Hovdhaugen (25), barnebarnet til verdensevangelisten. Hun jobber som markedsansvarlig for Troens Bevis.

Det er flyselskapet Norwegian som i anledning 10-årsjubileet oppfordrer folk til å nominere og stemme fram sine helter. Haleheltene har vært en del av selskapets identitet, nå skal folkets utkårede helter få pryde fire nye fly fra høsten av.

Leder nominasjonen

Da Troens Bevis startet sin egen valgkamp mandag, gjorde Edvardsen et byks på lista fra 18. til andreplass på få timer. Tirsdag ettermiddag klatret han til topps i første runde av kåringen.

"Mobiliser! La oss få tidenes vitnesbyrd på et fly!" oppfordrer administrativ leder Lars Agnar Rosten i Filadelfia Kristiansand på Facebook.

Han har i en årrekke vært ansatt i Sarons Dal, satt i styret for organisasjonen fra 1985 til Edvardsens død, og er ikke i tvil om hvem som fortjener plass på flyhalen, ja resten av flyet med.

Aril Edvardsen

— Han var en helt unik leder, et fantastisk medmenneske rett og slett. Han brukte hvert sekund, hver fiber i kroppen, på å fortelle gode nyheter og tjene andre mennesker, sier Rosten til fvn.no.

20.000 stemmer

Kåringen finner sted med base i fire regioner: Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Edvardsen ble nominert av sin datter Mona Selseng under Stavanger, og det var ganske nærliggende:

"Fredsmegler og verdensevangelist, som alltid valgte å fly ut og hjem fra Sola. Hvor også han ankom sin siste reise i kiste fra Mombasa til Sola lufthavn. Der ble han tatt imot som en statsmann." heter det i begrunnelsen.

Ifølge Norwegian har det norske folk nominert 300 personer, og det er avgitt godt over 20.000 stemmer. Nominasjonen pågår til midnatt 28. mars. De fem fra hver by som da har fått flest stemmer, går til finalen. Da er det blanke ark.

Det endelige valget finner sted i perioden 11. til 13. april, før vinnerne offentliggjøres en uke senere.

— Den som får flest stemmer i siste fase vinner. Det virker som det mobiliseres over hele landet nå, uttaler informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til fvn.no.

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap, fraktet nærmere 16 millioner passasjerer i 2011 og har om lag 2500 ansatte. Selskapet har per i dag 62 fly i flåten, og får 13 nye i løpet av året.