BYKLE: — Det som forlenger vinteren i år er at vi har hatt veldig kalde netter den siste tiden. Skal jeg tippe så tror jeg det vil være mulig å gå på ski til ut i mai, sier Lasse Eidskrem i Destinasjon Hovden til Fædrelandsvennen.

Ifølge Eidskrem prepareres løypenettet for fullt på Hovden, og samtlige skiløyper holdes åpne helt til den planlagte sesongavslutningen siste helga i april.

Bildet viser Hovden Alpinsenter i går formiddag. Foto: Hovden Alpinsenter

— Jeg snakket senest i går med den ansvarlige for løypekjøringen på Hovden. Han fortalte at de kommer til å kjøre helt normalt til sesongen er over, sier destinasjonssjefen.

10 centimeter snø

De to siste nettene har det falt omkring 10 centimer med snø på Hovden. De neste dagene meldes det om temperaturer omkring 0 grader.

Ifølge statsmeteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt er det ventet inn et lavtrykk over Sørlandet som vil gi mer snø.

— Det kommer regn fra sent tirsdag kveld. Snø over 500 meter, men det er ikke snakk om store mengder, sier Johansson.

I lagrennsløypene meldes det om dypder fra 20 centimeter og i alpinbakken er det 40 centimeter med snø. Ferske bilder fra alpinanlegget viser at det er snødekke stort sett over alt.

Økning i antall gjestedøgn

24 av 31 nedfarter er åpne, og 5 av 8 heiser går.

— I påska opplevde vi at det var knallhardt dekke, men det har samtidig gjort at snøen har holdt seg. Nå har vi hatt flere snøfall i det siste. Det fungerer perfekt som styresnø, sier Eidskrem.

Ifølge Eidskrem blir turiståret på Hovden svært godt i år. Omsetningstallene viser en økning i antall gjestedøgn de tre første månedene av året sammenlignet med fjoråret.

— Og januar skriver seg inn som den nest beste de fem siste årene, forteller Eidskrem.