ÅSERAL: — Kommunestyret har enstemmig innstilt Kjell Gunnar Olsen som ny rådmann. Jeg er lettet over at dette nå er i boks, sier Åseral-ordfører Oddmund Ljosland (Sp) etter kveldens kommunestyremøte.

— Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, sier Kjell Gunnar Olsen når fvn.no ringer torsdag kveld.

Kjell G Olsen.jpg Foto: Privat

— Spennende

Olsen har lang fartstid fra Birkenes kommune, og begynte allerede i 1989 som helse- og sosialsjef. Stillingen hadde han i 15 år før han gikk videre til å bli organisasjonssjef for prosjektledelse og i de tre siste årene har han fungert som assisterende rådmann. Olsen synes at det blir spennende å jobbe i en ny kommune.

— Jeg har selv ingen tilknytning til Åseral, men vet at det er en kraftkommune, turistkommune, hyttekommune og Åseral kommune har gode inntekter, sier Olsen som nå ser frem til å treffe politikere og administrasjon i Åseral kommune.

- Godt valg

— Vi har tatt et godt valg, og vi er veldig fornøyde. Olsen har relevant utdanning og erfaring som gjør at han er midt i blinken i stillingen som rådmann, sier Åseral-ordføreren.

Kommunen peker på at Åseral har ti spennende år fremfor seg, og at rådmannen vil få en nøkkelrolle i denne utviklingen. Spesielt vil Åseral fokusere på små og store utbyggingsprosjekter innen fornybar energi. God infrastruktur med utbygging av veier, internett og mobildekning er sentralt. Kommunen ønsker også å satse på lokale fortrinn innen reiseliv og landbruk.

Rådmannen skal blant annet jobbe med å videreutvikle organisasjonen, sikre driftsbalanse og gjøre nye satsinger mulige, og styrke kommunikasjon og samarbeid med det lokale næringslivet for å skape nye arbeidsplasser.

— Kjell Gunnar Olsen har de personlige egenskaper som gjør at vi har tatt t godt valg. Som rådmann skal man se alle ansatte i organisasjonen, og balansere politikk og administrasjon. For å lykkes med det må man ha klare tanker om hva som er viktig, sier ordfører Oddmund Ljosland.