VEST-AGDER: — Det er godetterspørsel etter arbeidskraft og nærmere 700 ledige stillinger er utlyst imars. Vi ser at utviklingen i arbeidsmarkedet gir færre langtidsledige, færreledige unge og færre permitterte, sier seniorrådgiver i NAV Vest-Agder, SteinOtto Daatland i en pressemelding.

2,9 prosent, eller 2563 personer, er helt arbeidsledige i Vest-Agder.

Av de ledige, har 558personer som har vært arbeidsledige i mer enn et halvt år. Det er 56 færreenn for et år siden. Blant de helt arbeidsledige er det 217 som er permitterte- en nedgang på 147 personer sammenlignet med for et år siden.

"Blantde helt arbeidsledige er det flest ledige med bakgrunn innen bygg og anlegg (408),innen industri (406) og innen butikk- og salgsarbeid (293). Innen bygg oganlegg er det om lag 30 færre arbeidsledige enn i forrige måned, mens det innenindustri og butikk- og salgsarbeid er omtrent uendret antall arbeidsledige", heter det i pressemeldingen.

Størstetterspørsel er det i Vest-Agder etter folk til helse, pleie og omsorgsyrker (138),og til undervisning (110).

Høyest ledighet i fylket er det i Åseral og Songdalen med 3,5 prosent, etterfulgt Vennesla med 3,3 prosent og Kristiansand med 3,2 prosentledighet i arbeidsstyrken. Lavest ledighet i mars 2012 er det i Sirdal med 0,8prosent ledighet, fulgt av Audnedal, Lyngdal og Flekkefjord som alle har 2,0 prosentledighet i arbeidsstyrken.

I Aust-Agder er tallene noe høyere: 3,2 prosent mot Vest-Agders 2,9 prosents ledighet. Høyest på landsbasis er Telemark, med 3,6 prosent.