KRISTIANSAND: En 16 år gammel gutt og en 21 år gammel mann ble onsdag formiddag pågrepet av politiet, mistenkt for å ha brutt seg inn i en bolig i Tveit.

De to skal tatt seg inn i boligen natt til onsdag, og stjålet mobiltelefoner, bærbare pc'er og kameraer.

— De skal muligens ha kommet seg inn gjennom en ulåst dør. Etter åstedsundersøkelser fikk vi opplysninger om at de skal ha vært der i 03.00-03.30 tiden i natt, sier etterforskningsleder Geir Hansen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Blir avhørt i kveld

Etter å ha funnet sikre spor, ble de to pågrepet i formiddag.

— De sitter hos oss nå og vil bli forsøkt avhørt utover kvelden, sier Hansen.

Del av barnevernsbanden

16-åringen ble i går løslatt av Kristiansand tingrett, etter å ha vært varetektsfengslet siden 6. mars. Gutten ble løslatt mot å godta husarrest hos sin far. I tillegg til å være inne mellom klokken 18 og 00 ble gutten ilagt en meldeplikt til politiet to ganger i uken.

Han har tidligere blitt omtalt som notorisk kriminell i tingretten og var den del av «barnevernsbanden».

— Det er klart at vi i politiet er ganske oppgitte. Regelverkene for fengsling av barn er strammet inn, og det er vell og bra for flesteparten av ungdommene, men dette er ekstremungdom, sier Hansen.

Nytt fengslingsmøte

Regelverket sier at fengsling av barn under 18 år kun kan gjøres når det er tvingende nødvendig. Dette ble lagt til grunn under tirsdagens fengslingsmøte da det ble bestemt at gutten skulle løslatet mot de nevnte vilkårene.— Nå er det høyst sannsynlig at han har brutt disse vilkårene og da vil han nok bli fremstilt for et nytt fengslingsmøte i morgen, sier Hansen og utdyper:

— Nå har han fått så mange sjanser og det har til stadighet gått galt. Hvor mange sjanser skal han få?

Jourhavende jurist ved Agder politidistrikt, Nils Grønås bekrefter overfor fvn.no at det høyst sannsynlig vil bli et nytt fengslingsmøte torsdag. Politiet da vil be om to ukers varetekt.