Godt med pledd når noen har tatt jakken til Ida Hagen, Foto: Tommy Ellingsen

ÅLGÅRD: Før Kristin Henriksen legger til, litt stillere:

— Gode gamle hjemme.

Postgirobygget? Tja...

I Kongeparken er det 7 grader, og snøfillene fyker forbi bakvinduet til russebilen "Hello Titty". De seks jentene prøver å få varmen i seg i bagasjerommet, skriver Aftenbladet.

De prøver også å finne motivasjon til å se Postgirobygget spille live, slik Postgirobygget har gjort de siste 15 årene i Kongeparken. Vissheten om Postgirobyggets slitesterke sommerhits er ikke helt nok til å lokke dem ut av bagasjerommet. Kanskje om en liten stund, hvis været blir litt bedre?

— Dere angrer på at dere reiste, nå?

— Nei! Det er verdt det. Litt varme, så hadde alt vært perfekt.

Helt fortapt er sørlendingene heldigvis ikke. De fleste har med seg superundertøy. Men Evy Kristina Andersen håper denne natten i sovesalen i Radiolounge blir litt varmere enn den forrige.

Ullsko i Conversene

Russen hadde tatt på både hetter og dunjakker lørdag. Ida Hagen fra Lillesand tullet seg inn i et teppe, da noen tok jakken hennes.

Men selv ikke vinterlig nedbør får russen til å droppe sine Converse-sko. Mange fant fram ullsokker for å holde varmen på beina i tøyskoene. Andre lot seg ikke stoppe av sånne bagateller, men kastet sokker og sko for å spille NM i sandfotball for russ.

Kuldetiltak

Yr.no melder om temperaturer under null i Kongeparken de neste 24 timene. Kaldest blir det klokken 05 natt til søndag, omtrent da mange av de festende går inn for landing.

Ledelsen for Landstreffet gjør det de kan for å unngå kuldeskader. Røde Kors skal dele ut 400 ulltepper. I sovesalen Radiolounge blir kapasiteten på aggregatene doblet, for at folk ikke skal fryse. De fleste deltakerne bor på hotell, og kommer til å kjøre folk til og fra parken i hele natt. Dessuten selges det gensere inne på festivalområdet, opplyser sikkerhetsansvarlig Håkon Lund.