FARSUND : Bystyrerepresentant Bjørn Pedersen (Frp) oppfordrer lokalbefolkningen til å boikotte vårmønstringen til Twin Eagles på grunn av klubbens tilknytning til Hells Angels, skriver NRK Sørlandet.

— Uheldig tilknytning

Farsunds ordfører, Richard Ivar Buch (H) støtter oppfordringen.

Farsund-ordfører Richard Ivar Buch mener at Twin Eagles tilknytning til Hells Angels er uheldig. Foto: Arkiv

— Denne MC-klubben har tilknytning til Hells Angels og det er uheldig, sier han til Fædrelandsvennen.Bjørn Pedersen jobber til daglig i politiet, og mener at han har mer informasjon enn folk flest om miljøet.

— Det er naturlig at jeg kanskje har en annen og kanskje litt mer informasjon enn folk flest om dette. Men kommunestyret har blitt orientert av politiet i Agder om MC-miljøet. Utover det mener jeg befolkningen har fått nok informasjon til å kunne ta et standpunkt i denne saken, sier han til NRK Sørlandet.

Han mener at folk bør vurdere om de vil assosieres med disse klubbene og hva de står for.

- Ikke problemer med klubben

Ordfører Richard Ivar Buch presiserer at det er Twin Eagles tilknytning til Hells Angels som er problematisk, og at kommunen aldri har opplevd at det har vært problemer i forbindelse med klubben

— Hadde de fjernet merket og erklært at de ikke støtter Hells Angels hadde det ikke vært noe problem. Vi vet at flere kriminelle er involvert i Hells Angels, og derfor kan vi ikke tolerere at klubben sprer seg, sier ordføreren.

— Hvis Twin Eagles er genuint motorsykkelinteressert bør de gjennomføre arrangementet uten å være kledd i sine vester, sier Bjørn Pedersen til NRK Sørlandet.

- Gjensidig respekt

Twin Eagles president Glenn Gabrielsen er ikke overrasket over at ordføreren velger å støtte boikotten, men synes at Buch og Pedersen oppfordrer til boikott på et tynt grunnlag.

— Det er rart at de oppfordrer til boikott når de ikke har noe mer på oss enn at vi er supporterklubb for Hells Angels, sier han til Fædrelandsvennen.

Han forteller at klubben i år feirer 20 år og har hatt kontakt med Hells Angels i en årrekke.

— Vi har knyttet bekjentskaper og har mange venner i klubben. At vi valgte å bli supporterklubb handler om gjensidig respekt og vennskap, forklarer Gabrielsen.

Han avviser at klubben er løpegutter for Hells Angels.

— Slike påstander er tatt helt ut av luften, sier han.

Politiet vil ikke stoppe treffet

Siden 1995 har Twin Eagles arrangert vårmønstring, og Gabrielsen sier at det aldri har vært problemer i tilknytning treffet. Det bekrefter Lensmann Kåre Unhammer. Han ser ingen grunn til stoppe MC-mønstringen til helga.

– Vi frykter ikke at det skal bli noe problem i år heller, sier Undhammer til NRK Sørlandet.

Men lensmannen understreker at forbindelsen til Hells Angels ikke er uproblematisk.

– Jeg frykter hva assosiasjonen med Hells Angels kan bety for den lokale klubben, sier han.

- Alle er velkomne

I morgen venter Twin Eagles både lokale og tilreisende MC-entusiaster.

— Alle som kjører motorsykkel er velkomne. Vi starter med en samling i Farsund før vi kjører. Det blir pause med kaffe på Lista fyr, og vi avslutter med kaffe og mat på klubbhuset, sier Glenn Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

NRK Sørlandet skriver at Agderpolitiet har gjentatte ganger advart mot klubber som fungerer som Hells Angels forlengede arm inn i Agder. Både Twin Eagles i Farsund og Aviators i Mandal er blant klubbene som sympatiserer med Hells Angels, som såkalte supporterklubber.