KRISTIANSAND: – Jeg synes det er kjempegreit å bo på Øvre Slettheia. Det er mange hyggelige naboer og et veldig greit sted for ungene å vokse opp, sier hun.

Stålesen bor i en blokk i Slettheiveien.

Hyggelig miljø

– Det er mye innvandrere i blokken. Men alle er hyggelige mot hverandre, og jeg tror det er positivt med et kulturmangfold. Selv om noen kunne vært flinkere til å gjøre fellespliktene sine, sier hun.

Hun har selv to gutter, og ser at de har gode venner som både er helt norske og med foreldre fra andre land.

– Når man er barn og går på skole, har det ikke noe å si om vennen din er fra Norge, Kroatia eller Afghanistan. Det kan være verre for voksne å komme overens, sier hun.

Doha Albarik og Zainab Al-Shimary bor også i blokken. De liker seg også godt på Slettheia.

– Jeg flyttet hit fra Sverige for noen år siden, og fryktet at nordmenn var mer rasistiske enn svensker. Men jeg ble veldig positivt overrasket, sier Al-Shimary.

– Frykten blir mindre

Albarik har heller ikke opplevd rasisme, men hyggelige naboer.

– Vi kan lære mye om hverandre når vi bor i nærheten av hverandre. Jeg tror ikke det er positivt om bare innvandrere bor på Slettheia. Når vi bor sammen, blir frykten for hverandre mindre, sier hun.

Gode venninner

De to er gode venninner og bor bare noen trappetrinn fra hverandre.

– Det er veldig greit, så kan vi hjelpe hverandre med barnepass dersom den andre må til legen eller andre ting. Det er godt å ha gode venninner i oppgangen, sier Al-Shimary.