KRISTIANSAND: — Kronargumentet til flere partier i går var at båtskyssen til Randøya var en fylkeskommunal oppgave. Da går jeg ut fra at politikere fra de samme partiene i fylkestinget sørger for å bevilge det som trengs, sier Kleppe til Fædrelandsvennen.

Han ble onsdag nedstemt da han foreslo for bystyret at Kristiansand kommune skulle bevilge de nødvendige midlene. I stedet gikk politikerne inn for å sette av 240.000 kroner til båtskyssen. Det er ikke nok til å ha et daglig rutetilbud.

Uklare tall

Etter bystyremøtet sendte Kleppe en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman (H). Der ber han om at det bevilges penger slik at rutebåttilbudet kan videreføres med samme frekvens som tidligere.

— Jeg skrev ikke noe beløp, siden jeg ikke vet den eksakte kostnaden. Under bystyret i går kunne verken rådmannen eller andre presentere nøyaktige tall. Det får de nå tid til å regne på før fylkestinget 18. og 19. juni, sier Kleppe.

680.000

Under bystyremøtet ble det snakket om både en og to millioner. Beboerne selv hevder det koster 680.000 kroner å opprettholde tilbudet de hadde frem til september i fjor.

Fylkesordfører Terje Damman svarte ikke på Fædrelandsvennens henvendelse onsdag formiddag. Det gjorde heller ikke opposisjonsleder Toril Runden (Ap).