KRISTIANSAND: Politiet rykket ut etter at det ble meldt om en stjålet BMW fra industriområdet på Lund i Kristiansand ved 21-tiden tirsdag.

— Jeg så at bilen min ble stjålet og meldte fra til politiet. Jeg kjørte etter i en annen bil sammen med en kamerat og fikk guidet politiet som kjørte for å ta biltyven, sier eieren av bilen til Fædrelandsvennen.

SMALT I MUR: Bilen krasjet inn i denne muren i Marviksveien før ferden fortsatte oppover bakken. Foto: Torstein Øen

BMWen kom kjørende fra Østre Ringvei i full fart og inn i Marviksveien da nabo Hege Waldeland ble vitne til dramaet som utspilte seg.

Smalt inn i mur

— En mann har stjålet en bil som han kjørte avgårde i før han smalt inn i en mur i Marviksveien, sier Waldeland, som bor like i nærheten.

Mannen hennes ble også vitne til det som skjedde og tok kontakt med føreren av bilen.

MISTET HJUL: Bilen mistet det ene dekket etter å ha truffet en mur. Derdra kjørte den videre i nærmere to kilometer på tre hjul. Foto: Torstein Øen

— Da låste han dørene, sier Waldeland. I smellen mistet bilen det ene dekket, men føreren fortsatte videre på tre hjul.

— Han kjørte videre oppover Marviksveien. Da han kom over bakketoppen hørte jeg sirener, sier hun.

Krasjet i bil

Stein Olaf Lund sto ved Shell-stasjonen da bilen kom kjørende over toppen fra Marviksveien.

- Gnistrene sprutet da den kjørte i en voldsom fart ned mot lyskrysset. Den krasjet til slutt i en bil bakfra ved Pizzabakeren, sier Lund til Fædrelandsvennen.

Det er tydelige spor etter bilen som har kjørt på tre hjul helt fra Marviksveien og til stedet hvor bilen til slutt kolliderte i Torridalsveien, en strekning på 1,8 kilometer.

torridalsveien.jpg Foto: Torstein Øen

— Holdt gjerningsmannen nede

Trygve Konglevoll (21), beboer i Torridalsveien, hørte et smell da BMWen kolliderte utenfor leiligheten hans like ved ulykkesstedet.

— Jeg spratt opp av stolen og gikk ut for å se. Føreren av BMWen så da at fellesinngangen til bygget der jeg bor var åpen, og sprang inn og prøvde å låse døren, forteller Konglevoll.

21-åringen sprang og presset seg inn for å hindre at døren ble låst.

- Jeg klarte å legge ham i bakken og holdt ham nede til politiet kom etter et par minutter. Mannen var beruset og gjorde ikke noe særlig motstand. Han blødde i pannen og klagde på smerter i hodet, forteller Konglevoll.

Pågrep bilføreren

På ulykkesstedet kunne innsatsleder fra politiet, Stig Vang, fortelle at villmannskjøreren endte ferden i baken på en annen bil.

— Bilen ble stjålet og endte opp med å kollidere her i krysset , sier han til Fædrelandsvennen på stedet.

Politiet hadde da pågrepet sjåføren og fraktet ham til legevakten med ambulanse, men Vang kunne ikke si noe mer om biltyvens tilstand.

På ulykkesstedet stod BMWen da med en fullstendig knust front og kollisjonsputa utløst. Flere samlet seg rundt for å se hva som hadde skjedd.

— Mannen er fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand, opplyser operasjonsleder Stein Kjetil Watne i Agder politidistrikt.

Kjenning

Operasjonsleder Øystein Vellesen bekrefter overfor Fædrelandsvennen onsdag morgen at den 31 år gamle lokale bilføreren er en kjenning av politiet.

— Han ble sendt til sykehus for sjekk og sitter nå i arresten, opplyser Vellesen.

Trolig vil det bli gjort avhør av mannen i løpet av onsdagen.

- Ble nesten påkjørt

På ulykkesstedet var blant andre en skjelven Anette Solli Birkenes. Hun forteller at hun nesten ble påkjørt ved det kinesiske gatekjøkkenet i Marviksveien.

NESTEN PÅKJØRT: Anette Sollie Birkenes ble nesten påkjørt av BMWen. Foto: Torstein Øen

— Bilen kom i full fart mot meg fra Østre Ringvei, og holdt på å treffe meg. Jeg kom meg unna, og bilen smalt inn i murveggen, før den kjørte mot andre siden av veien der to unge jenter på rundt 20 år nesten ble truffet. De var i sjokk, men de klarte seg, sier hun.

— Men hadde de ikke kommet seg unna så hadde han kjørt de rett ned, sier Birkenes.

Hun forteller at sjåføren var alene, og at to menn forsøkte å ta seg inn i bilen, men at biltyven spant av gårde oppover Marviksveien mot Shell-stasjonen.