Det er Dagbladet som i dag skriver at Mette-Marit har fått oppgaven godkjent.

Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen bekrefter overfor Dagbladet at kronprinsessen nå har fått den lenge etterlengtede tittelen Executive Master of Management.

– Det betyr at hun nå har fått sin mastergrad, sier Hagen til avisen.

Lang vei til tittelen

For kronprinsesse Mette-Marit har det vært en lang vei fram til tittelen. Siden 2008 har hun tatt de tre BI-kursene Ledelse, makt og mening, Consulting, og Teamledelse og lederteam. Egentlig skulle hun ha levert inn en masteroppgave i fjor, men ga opp etter at hun ikke ble fornøyd med oppgaven.

Da skrev hun om humanitære organisasjoner, kong Haakon og «servant leadership». Hva som ble tema for den nye oppgaven er ennå ikke kjent.

– Hun vil ikke si noe om det, sier Hagen til Dagbladet.

Relevante temaer

Fra før har kronprinsesse Mette-Marit eksamener i kjemi og IKT fra Universitetet i Agder (tidligere Høgskolen i Agder), og etikk ved historisk-filosofisk institutt ved Universitetet i Oslo. Våren 2003 avla hun eksamener om utviklingsteori, flyktningkrisen og hiv/Aids og utvikling ved School of Oriental and African Studies ved Universitetet i London. Dette var ifølge Marianne Hagen gjennomførte kurs, som ikke ga noen bestemt akademisk grad.

– Det som har vært viktig for henne, er at hun har lært og fått innsikt i temaer som interesserer henne. Dette er også temaer som er relevante når hun reiser for Norge, har Marianne Hagen tidligere forklart til Dagbladet.