SØGNE: — Jeg vet ikke om jeg skal kalle det tyveri eller bare superfrekk nasking, sier innehaver Anne Kristine Andreassen i butikken Gullglimt på Tangvall i Søgne.

Tirsdag hadde gullsmedbutikken på Tangvall sin siste dag. Heretter skal innehaverne konsentrere seg om bunadssølv og butikkdrift i Valle.

Se video av tyveriet øverst i saken!

Men mandag opplevde butikken et svært sjeldent godt dokumentert tyveri.

Bestemor på tur

For bestemoren fra Rogaland kan neppe ha forstått at butikken hadde et kamera som filmet alt.

- Klokken var rundt 12.30 da det kom inn en bestemor rundt 65 år. Hun hadde med seg sin datter og to barnebarn, så vidt vi forstår. Bestemoren handlet en diamantsmykke og navlepiercing til datteren, for til sammen 2750 kroner, men så stjal hun altså også en gullring til seg selv, sier Andreassen.

FORAN NESA: Bestemor stjal gullring like foran nesa på innehaverne, Anne Kristine Andreassen (t. h.) og Elin Merete Trydal. Foto: Jon Anders Skau

Det var først etterpå de forsto at en gullring var borte. Men selv da skjønte de ikke hvor den hadde tatt veien.— Hun så snill og grei ut, og helt vanlig. Vi kunne ikke forstå at det var henne, sier Andreassen.

Video viste alt

Men da de spolte overvåkingsvideoen tilbake, kom alt for en dag.

I ett øyeblikk forsvinner en ring fra fatet over i hånden til bestemor, og i neste går den ned i vesken, mens det ser ut som hun skal finne fram lommeboken.

— Jeg tror verken datteren eller barnebarna så hva som skjedde.

Siden alt i butikken går for halv pris, var verdien kun 1400 kroner.

— Vi ser på videoen at hun tripper "skal, skal ikke", før hun gjør det, sier Andreassen.

VIDEO: Anne Kristine Andreassen oppdaget først det frekke tyveriet da hun gikk gjennom overvåkingsvideoen. Foto: Jon Anders Skau

Venter anmeldelseSelv med videoen ante ikke Andreassen hvem tyven kunne være.

— Vi håpet datteren skulle komme inn igjen i dag, for det snakket de om. Men nå har vi fått kontakt med banken hennes og vil levere alt til politiet, sier Andreassen.

Politiet opplyste i formiddag at man venter anmeldelse og videobilder fra butikken. Utover ettermiddagen skjedde det en utvikling i saken.

Klokken 17.12 i ettermiddag tok Agder-politiet hånd om en kvinne (62) fra Vestlandet. Kvinnen er anmeldt og mistenkt for tyveri av gullringen fra Gullglimt.