ARENDAL: Politiet begjærte i dag en 23 år gammel serbisk statsborger, bosatt i Danmark, forlenget varetektsfengslet i åtte uker i Aust-Agder tingrett.

23-åringen ble 2. februar dømt til fengsel i to år og seks måneder, og ble også dømt til å betale over én million kroner i erstatning sammen med to medsammensvorne. Hun ble dømt for et tyveri av to tonn kobber fra Teknikken i Lundevågveien i Farsund, seks tonn kobber fra YIT i Industritoppen i Arendal, samt kobbertromler og diverse annet utstyr for 3,2 millioner kroner fra Otera Elkraft på Stoa i Arendal i september i fjor.

Kvinnen har anket dommen, for bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet, straffutmålingen samt idømmelsen av erstatningen.

— Påtalemyndigheten har anført at unndragelsesfare foreligger. Det er vist til tingrettens forrige fengslingskjennelse hvor vilkåret ble funnet oppfylt og anført at unndragelsesfaren er styrket etter avsigelse av dommen i tingretten, heter det i kjennelsen fra Aust-Agder tingrett.

Men politiet fikk ikke gehør hos tingretten.

— Det er ikke tilstrekkelig med en generell henvisning til at siktede har tilknytning til andre land, refererer tingrettsdommer Jan Atle Hansen fra en tidligere Høyesteretts-avgjørelse.

Retten mener det ikke er noen opplysninger i saken som underbygger at kvinnen hadde unnlatt å møte til hovedforhandlingen i retten i begynnelsen av februar. Hun ble pågrepet i sitt hjem og brakt til Norge dagen før rettssaken i Aust-Agder tingrett startet i slutten av januar.

— Som nevnt er en generell henvisning til at siktede ikke har tilknytning til Norge, men til et annet land og at hun har interesse av å unngå straffeforfølgning, ikke tilstrekkelig begrunnelse for varetektsbruk. Siktede blir derfor å løslate, konkluderer retten.