GRIMSTAD: Fire personer i en BMW ble natt til onsdag stoppet av en spikermatte politiet hadde lagt ut ved Molland i Grimstad. Årsaken var at bilen hadde nektet å stanse for en kontroll i Kristiansand noe tidligere på natten.

— Bilen kjørte over fartsgrensen på deler av strekket helt fram til Grimstad. Så dette ble en ganske lang forfølgelse fra vår side, sier leder for allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell.

Han legger til at politiet har kjennskap til de fire personene i bilen fra før. Han sier at politiet har mistanke om at sjåføren kjørte i ruspåvirket tilstand. Sandell forteller også at politiet har gjort et narkotikabeslag i bilen.

— Det inkluderer en del tabletter, men beslaget som sådan er ikke veldig stort, opplyser Sandell.

Spikermatte

Operasjonsleder Gunn Lieng supplerer:

— Vi vet ikke hvorfor sjåføren ikke ville stoppe for kontrollen. Ettersom han heller ikke responderte da politiet la seg på hjul, ble det bestemt å legge ut en spikermatte på et godt egnet område, opplyser operasjonsleder Gunn Lieng til Fædrelandsvennen.

Åtte politifolk delto

Hun har ingen kommentar til hvor høy farten var på bilen som unndro seg kontroll, men sier at enden på ferden foregikk "veldig kontrollert". I alt delto fire politibiler og åtte tjenestemenn i aksjonen.

— Det var liten trafikk ellers på veien, slik at patruljen som ventet i Grimstad kunne legge ut en spikermatte på tvers over hele veien. Det er veldig sjelden vi må ty til dette, kanskje bare to-tre ganger i året, sier Lieng.

Etter at bilen først ble forsøkt stoppet ved kontrollen i Kristiansand rundt 01.28 natt til onsdag ble ferden østover ledet inn på gamle E 18 i Lilllesand på grunn av omkjøring. Ifølge Lieng ble BMW-en effektivt og kontrollert stoppet av spikermatten i Grimstad, og de fire personene på henholdsvis 24, 24, 20 og 19 år ble så pågrepet uten dramatikk. Bilen fikk store skader som følge av punkteringene. Den skal undersøkes nærmere av politiet i løpet av onsdagen.

Avhøres i løpet av dagen

— Personene vil bli avhørt i løpet av onsdagen, opplyser Lieng.

De fire ble i natt kjørt til politistasjonen i Kristiansand.

Lieng vil ikke spekulere i utfallet av saken, utover å konstatere at politiet avventer resultatet av en rutinemessig blodprøve og at å unndra seg politikontroll automatisk fører til anmeldelse.