KRISTIANSAND/ÅLBÆK/OSLO: Mannen skal være bakmannen i smuglersaken som endte med en blodig skuddveksling i danske Ålbæk søndag kveld. Det melder Nrk på sine nettsider.

Opplysningene har de fått fra en kilde med nær kunnskap til det organiserte kriminelle miljøet på Østlandet.

— Hvis det er varmt rundt øra, kaster han mobilen og går under jorden. Han er vant til det, og det ser ut til at han har gjort det nå, sier kilden til Nrk.

Mannen som skal være på rømmen, er i 30-årene og skal ha samarbeidet tett med den pågrepne 36-åringen, som allerede har tilstått forsøk på å smugle 45 kilo hasj.

Mannen skal ha vært som sunket i jorden siden dansk politi slo til mot smuglerne søndag kveld.

Venn av Toska

Mannen blir beskrevet som en av Nokas-dømte David Toskas nærmeste venner, og skal være en av personene som har hatt kontroll med utbyttet etter Nokas-ranet i 2004, skriver Nrk.

Ifølge NRKs kilder skal den siktede 36-åringen sammen med David Toskas nære venn ha vært sentral i en liga som gjennom flere år har smuglet narkotika til Norge via Spania. Til tross for dette har 36-åringen bare mindre dommer på rullebladet.

— Jeg har ingen kommentar til NRKs opplysninger, sier etterforskningsleder Leif Vagle i Agder politidistrikt til Nrk.

Mangler en mann

Ekstrabladet skrev tirsdag kveld at politiet jaktet på en fjerde person etter smuglerdramaet i Ålbæk. Politiet beslagla to norskregistrerte biler og en tysk BMW.

— Jeg kan bekrefte at det mangler en sjåfør til den ene av de tre bilene. Vi har anholdt to menn. Den tredje gjerningsmannen var fører av båten, så ja – det mangler en mann, sa politiinspektør Verner Holm ved politiet i Nordjylland.