Klokka 02.26 fikk politiet melding fra en person som sa han hadde blitt påkjørt i rundkjøringen ved Nodeland. Det viste seg senere at det var snakk om rundkjøringen ved Brennåsen.

Da patruljen kom til stedet stod en tyskregistrert Ford oppå rundkjøringen, med begge airbagene utløst. Den andre bilen som var involvert, var en Mercedes drosjebil.

I den tyskregistrerte bilen satt en 26 år gammel person som snakket hverken norsk eller engelsk. Han hadde behov for ambulanse, men da helsepersonellet kom til stedet nektet han å la seg undersøke.

Det ble også klart at denne personen ikke var alene i bilen da uhellet skjedde.

– Ifølge vitnebeskrivelser skal en av personene i den tyskregistrerte bilen ha gått ut av bilen like etter sammenstøtet, gått rundt bilen og åpnet bagasjerommet, for så å ha hentet ut en sykkel og syklet fra stedet, sier operasjonsleder Gunn Lieng ved Agder politidistrikt.

Ifølge de samme vitnebeskrivelsene skal den tyskregistrerte bilen ha kjørt inn i rundkjøringen med stor fart, samtidig som Mercedesen allerede var inne i rundkjøringen. Forden skal deretter ha truffet Mercedesen, for så å havne oppå rundkjøringen.

– Ingen i den tyskregistrerte bilen skal ha brukt bilbelte, og det ble tatt en rutinemessig alkotest av personen som var igjen i bilen. Denne ga ikke noe utslag, opplyser Lieng.

Politiet kjenner ikke identiteten til personen som rømte på sykkel.