VENNESLA: Det oppsto et strømbrudd i Vennesla sentrum klokken 15.08. 1600 kunder ble berørt, og det på selve Handelens dag.

— Krise

— De fleste butikkene er delvis stengt. Ikke virker kassa-pparatene og ikke har vi lys. Så dette er krise. Vi håper inderlig Agder Energi får gjort noe fort, sier leder i Kjøp i Vennesla, John Terje Ruenes.

I hele dag har det krydd av kunder i Vennesla sentrum. Handels Dag er en av årets aller største handledager, om ikke den største. Butikkene bugner av tilbud. Rett etter klokka 15.00 gikk strømmen, like før den virkelig store boomen av ettermiddagskunder.

— Jeg har forsøkt feilmeldingen. De tror det er en høyspentledning. Vi håper det løser seg fort. Hvis ikke er dette full krise. Vi har lagt mye arbeid i Handelens Dag, sier Ruenes.

Han minner om at det kun er i Vennesla sentrum strømmen er borte.

Strømmen tilbake

- Vi er i gang med å finne feilen, og har folk på vei for å rette opp, kunne informasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi fortelle ved 15.30-tiden.

SMS-varsel til berørte abonnenter er sendt ut.

Klokken 16.00 var strømmen tilbake i sentrum.

— Fortsatt er 500 kunder fra sentrum opp mot Heptekjerr uten strøm. Men vi holder nå på med å koble om strømforsyningen, sier Refsnes.

- Hva skyldtes strømbruddet?

— Vi har ikke funnet feilen ennå, men konsentrerer oss om å koble om. Vi har stor forståelse for de utfordringene som strømbruddet har ført til for handelsstanden og kundene i sentrum, sier hun.

Puster ut

— Vi er glade for at strømmen kom raskt tilbake, sier leder i Kjøp i Vennesla, JohnTerje Ruenes.

Han minner om at butikkene har oppe til klokka syv i kveld,og han håper inderlig at venndølene ikke tok støkken av strømbruddet og stengtebutikker.

Den siste timen har butikkene i sentrum vært uten strøm, oghandelen måtte stoppe på selveste Handelens Dag.

Før strømbruddet var det kjempestemning og mye handel.Ruenes håper at strømmen er kommet for å bli og at resten av dagen blir morobåde for kundene og forretningene.