Flekkefjord: — Vi er i ferd med å sluttføre etterforskningen. Det er vel det jeg kan si akkurat nå, sier etterforskningsleder Arne Sundvoll til Fædrelandsvennen.

Søndag 20. mai utløste politimannen Ingve Flikka (39) fra Flekkefjord en redningsaksjon på Høgfjellet i Flekkefjord etter en paragliderulykke. Politimannen var på treningstur i fjellet da han ble hengende fast på en fjellhylle i skjermen sin. Det utløste en omfattende redningsaksjon, hvor blant annet et Sea King-helikopter ble benyttet for å berge politimannen ned og videre til sykehus.

Under etterforskning

Siden redningsaksjonen har politimannen vært under etterforskning, mistenkt for å ha hoppet med paraglider uten nødvendig lisens.

Politimannen hevdet først at han bare skulle undersøke at skjermen var hel og fin, da han spente den fast til kroppen på Høgfjellet. Vinden tok tak i skjermen og dro meg over kanten, forklarte han.

Siden uttalte han til Avisen Agder at han hadde planer om å fly ned etter en treningsøkt.

— Jeg hadde meg en hard treningsøkt, og hadde med meg paraglideren i håp om at jeg kunne fly ned igjen, det legger jeg ikke skjul på, uttalte han da.

Risikerer forelegg

Han har imidlertid hele tiden nektet for at han hadde tenkt å hoppe da han ble hengende fast i fjellskrenten. I etterkant har 39-åringen også tilbudt seg å betale for redningsaksjonen. Nå risikerer han å bli bøtelagt av politiet.

— Det ligger an til å bli et forelegg i saken, men det er altså ikke avgjort ennå, poengterer Sundvoll.

Han sier kriminalsjef Arne Pedersen er oppnevnt som jurist, og dermed skal vurdere saken videre.

— Det er juristen som har saken til vurdering. Etterforskningsmessig har vi bare avdekket de faktiske forhold, sier Sundvoll.

— Hva er de faktiske forhold sett med politiets øyne?

— Det tror jeg ikke at jeg vil informere pressen om før den det gjelder har fått beskjed, svarer Sundvoll og legger til:

— Men det går jo på luftfartsforskriften og om vedkommende hadde lisens til å hoppe.

Ikke avhørt

Da Fædrelandsvennen snakket med politiadvokat Terje Skaar kort tid etter redningsaksjonen, opplyste han at 39-åringen skulle tas inn til politiavhør.

En måned etter er politimannen fortsatt ikke avhørt i saken.

— Vi har gjort nok etterforskning til at saken kan avgjøres av jurist, svarer Sundvoll.

— Det betyr at han ikke er avhørt i saken?

— Dette er en forseelse som vi normalt sett ikke tar avhør i. Det er det som er tilfellet, så han er formelt sett ikke tatt inn til noe avhør, opplyser Sundvoll.