GRIMSTAD: — Vi har snakket med de ansatte, og vil prate mer med dem. Vi ser på dette som en ulykke, men vil undersøke hendelsen for å se hvordan vi kan unngå slike ulykker i fremtiden, sier Leif Viken, politiførstebetjent ved Grimstad politistasjon.

Femåringen falt tre meter fra et tre i Hokus Pokus barnehage tirsdag formiddag. Gutten ble fløyet til Ullevål universitetssykehus etter at Sørlandet sykehus betegnet skadene som alvorlige.

Tirsdag kveld betegnet Ullevål sykehus guttens skader som moderate.

— I går kveld fikk vi gudskjelov melding om at gutten er på bedringens vei. Det ble bekreftet i morges. Så langt har det meste av vår oppmerksomhet vært rettet mot gutten. Nå krysser vi fingrene og håper at alt går bra, sier Steinar Finseth, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Agder, som driver Hokus Pokus barnehage i Grimstad.

Omstendighetene rundt ulykken er uklare, men ifølge Finseth skal bemanningen ha vært god da ulykken skjedde.

— Det er knyttet en viss risiko til aktivitet. Vi har gode rutiner og god bemanning. Men når noe sånt skjer, må vi selvsagt finne ut om det er hull å tette eller svakheter med rutinene våre, sier Finseth.

Han har foreløpig ikke et klart bilde av hvordan ulykken kunne skje og vil forholde seg til politiets konklusjoner når de foreligger.

De ansatte i barnehagen var samlet i går, og det har også gått ut informasjon til alle foreldrene etter ulykken.

Politiet har ikke fordelt ansvar etter ulykken.

— Dette er en sterk hendelse for de ansatte også. Det vil hele tiden være et vanskelig skjæringspunkt i forhold til barns lek: Skal en pakke dem inn i bomull, eller skal man la dem få utfolde seg fritt? I utgangspunktet er ikke dette en politisak, men det er viktig å få avklart hvordan dette skjedde, slik at vi kan luke ut eventuelle farlige feller, sier politiførstebetjent Viken.