STORE RESSURSER: Fem politibiler og èn motorsykkel hadde stilt opp ved rundkjøringa på Flekkerøy. Foto: Tore André Baardsen
FOLKSOMT: Mange personer la 1. mai-feiringen til Flekkerøy Foto: Tore André Baardsen
DIALOG: Politiet drev først og fremst forebyggende arbeid på stedet. Foto: Tore André Baardsen

KRISTIANSAND: — Vi har nok sendt hjem rundt 150 ungdommer. Fire fulle busslaster med mindreårige, samt noen halvfulle, er sendt rett i retur til Kristiansand, sier innsatsleder Øyvind Hægeland i politiet.

Alle rutebussene ble stoppet av politiet i rundkjøringen på Flekkerøy. Der fikk de beskjed om at ingen mindreårige slapp ut av bussen.

— Ingen under 18 år får slippe ut av bussen. Det gjelder de som har med alkohol, men også de som ikke har det. Vi ønsker ikke at ungdommer skal delta i dette miljøet, og derfor blir de bortvist, sier innsatslederen.

Vilt i fjor

Ungdommene måtte da si fra om de likevel ønsket å slippe ut av bussen.

FOLKSOMT: Mange personer la 1. mai-feiringen til Flekkerøy Foto: Tore André Baardsen

— I så fall tar vi en ID-sjekk av dem. Noen blir litt snurt, men de fleste aksepterer det og drar frivillig tilbake til byen. Jeg er imponert over hvordan de tar det, forteller Hægeland.Ved Murene friluftsområde på Flekkerøy var det rigget til fest tirsdag kveld. Det samme skjedde i fjor, og det var på grunn av fjorårets hendelser politiet holdt storkontroll med nærmere 15 polititjenestemenn fra klokken 18 tirsdag.

— Vi vet at det skjer mye her ute natt til 1. mai. Det kom helt ut av kontroll i fjor. Derfor måtte vi rykke ut og ha en skikkelig kontroll i år, forklarer innsatslederen.

Rolig fest

IMPONERT: Innsatsleder Øyvind Hægeland forteller at ungdommene aksepterer å bli bortvist fra øya. - Det forventet jeg ikke, sier han. Foto: Tore André Baardsen

Ifølge politiet var festen rigget for beboerne på Flekkerøy. I festområdet ved Murene var det også politi til stede.— Der går ting veldig rolig for seg. Det er cirka 150 mennesker der inne. Jeg tror de som står bak festen setter pris på at vi er til stede og sender hjem mindreårige, sier Hægeland.

Politiet holdt kontroll med festen utover kvelden.

— Jeg hadde håpet å komme meg hjem til midnatt, men vi blir her så lenge det er behov, sier han.

Gående i Flekkerøytunnelen så Fædrelandsvennen flere ungdommer med handleposer på vei mot øya.

— De er nok på vei opp hit. Vi får passe på at de ikke sniker seg rundt oss, sier Hægeland.

Fratatt drikkevarer

Politiet opplyste i sin presselogg at mange berusede mindreårige ble sendt tilbake. Fædrelandsvennens reporter på stedet opplevde ikke at øya var preget av fyll ved 21.30-tiden.

- Patruljer har kontrollert mange unge berusede mindreårige som ville på utefest på Murene på Flekkerøy. Fire busslass med unge, hvor det store flertall var for unge til å nyte drikke av den rusfremkallende sort, måtte tilbake til byen igjen. Mange ble også fratatt drikkevarer, opplyser Børge Steinsland, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Politiet skal ha fått tips om festen og var derfor til stede da flere rutebusser ankom Flekkerøy tirsdag kveld. Politiets kontroll vil holde frem utover kvelden.