KRISTIANSAND: 22-åringen var på byen en fredagskveld i oktober i fjor. Det startet med middag sammen med en kamerat. Totalt konsumerte 22-åringen minst 12 halvlitere med øl. Deretter husker han ikke noe mer før han selv sier at han ble slått med en ølflaske rundt midnatt.

— Fullstendig blackout, fortalte mannen i Kristiansand tingrett.

Der satt han tiltalt for å ha spyttet en kvinnelig politibetjent i ansiktet under pågripelsen, forsøkt å skalle en annen politibetjent, og for ikke å ha oppgitt personalia.

Ifølge Kristiansand tingrett opptrådte mannen aggressivt under pågripelsen, og betegnet politifolkene på en slik måte at de etter loven ble forulempet.

I Kristiansand tingrett endte straffen for den fuktige byturen under sterk tvil med samfunnsstraff, selv om retten er klar over at vold mot politiet normalt skal gi ubetinget fengsel.

22-åringen er også dømt for vold mot politiet tilbake i 2008. Når retten endte med samfunnsstraff har det sammenheng med at det har tatt lang tid å få saken for retten i forhold til gjerningstidspunkt, tilståelsen og tiltaltes personlige forhold med en vanskelig oppvekst.