ARENDAL: Avisen Klassekampen skriver onsdag at det er det omstridte PR-byrået First House som har tatt initiativet og står bak den politiske festivalen som arrangeres i Arendal 14. til 17. august. Statsminister Jens Stoltenberg, flere statsråder og alle partilederne på Stortinget er blant deltakerne.

STÅR BAK: PR-byrået First House står bak Arendalsuka skriver Klassekampen onsdag.

— Dette er en ny omdreining i kommersialiseringen av det norske ordskiftet, og et opplagt forfall i demokratiet vårt, sier nestoren i Senterpartiet Per Olaf Lundteigen til Klassekampen.Arendalsuka er et samarbeidsprosjekt mellom First House, lokalt næringsliv, kommuner og fylkeskommunene på Sørlandet.

Fylkesmann Øystein Djupedal og tidligere redaktør Stein Gauslaa i Agderposten sitter i programkomiteen sammen med styreleder Leif Monsen i First House.

Driver ikke dugnad

- First House driver ikke dugnad, og de er verken lokalpatrioter eller noen ideell organisasjon. De tjener bare én herre: Pengene. Det er selvfølgelig avgjørende når de bestemmer hvem som skal inviteres til å treffe den politiske makteliten , sier Lunteigen til avisen onsdag.

I følge avisen er han rystet over at PR-byrået First House er blant arrangørene.

Kronprinsessens bror

Ifølge Klassekampen er det kronprinsesse Mette-Marits bror, First House-sjef Per Høiby fra Kristiansand, som fikk ideen til den politiske uken i Arendal.

— Per fikk ideen etter at han hadde jobbet i Sverige. Plutselig var vi mange som tenkte at dette må vi få til i Norge også, sier styreleder Leif Monsen i First House til Klassekampen.

Overfor avisen avviser han at PR-byrået har kommersielle motiver med festivalen.

Dugnad

— Poenget her er at alle samfunnsengasjerte mennesker, enten de er vanlige folk, næringslivsledere eller politikere, skal få en uformell møteplass til å debattere politikk. Det ligger ikke noe økonomisk motiv for First House her, sier Monsen til avisen.

Agderpostens tidligere redaktør Stein Gauslaa sier til avisen at han har kjent styrelederen i First House i 20 år, og vet at han gjør dette av idealistiske grunner.