LILLESAND: — Dronning Sonja, Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl blir utstillere på den store juleutstillingen "Tre reiser – tre landskap". Selvsagt ønsker vi at dronningen kommer. Hun vil nok bli invitert, forteller Trine Wilhelmine Rønnevig i Lillesand kunstforening.

I tillegg til disse tre kunstnerne kommer smykkekunstner Konrad Mehus og keramiker Bente von Krohg til juleutstillingen. Høstutstillingen blir igjen rettet mot skolene. I fjor fikk 500 unge se høstutstillingen i Lillesand, opplyser Rønnevig.

30 år i år

Rønnevig er styremedlem i Lillesand kunstforening, som i år er 30 år. Foreningens aller første utstiller var Tom Lid fra Høvåg. I år, 30 år etter, er han tilbake i Meta Hansens Hus som trekkplasteret på sommerutstillingen.

Det planlegges flere utstillinger i jubileumsåret og en storstilt vervekampanje.

— Det er en myte at en må være kunstner for å være medlem i en kunstforening. Vi ønsker oss flere medlemmer for å sikre driften. Med flere medlemmer blir det mer penger i kassa og flere til å sitte vakt på utstillingene, sier Rønnevig.

Vervepremier

Lillesand kunstforening lokker med bøker, bilder, puter, paraplyer og smykker som vervepremier. Foreningen lokker med dobbelt vinnersjanse for nye medlemmer som får med seg et ekstra medlem.

— Vi er en liten kunstforening som driver litt i dugnadsånd. Vi er i dag 64 medlemmer og har mange ildsjeler. Men nye medlemmer behøver ikke å ha angst. De behøver ikke involvere seg i det hele tatt om de ikke vil. Vi er mest opptatt av å få flere medlemmer og altså gjerne støttemedlemmer, sier Rønnevig bånn ærlig.