KRISTIANSAND: Peppes Pizza har på ny fått avslag på alkoholbevilling, fordi restauranten ligger inne på Sørlandssenteret.

Kjetil Børufsen. Foto: Tore André Baardsen

— Vi mener det er på høy tid at Sørlandssenteret får skjenkebevilling. Når skjenkingen foregår i organiserte former, må det være likt for restauranter i og utenfor kjøpesentre. Dette er en konkurransevridende og gammeldags måte å tenke på, hevder senterleder Kjetil Børufsen ved Sørlandssenteret.Peppes Pizza har nå påklagd avslaget, og klagen blir behandlet av formannskapet i morgen. Ifølge kjeden, som etter eget sigende introduserte Norge for pizzaen i 1970, er det kun i Ålesund de blir møtt med lignende restriksjoner.

- Tragisk

Det er sjuende gang siden 2000 at restauranten søker om bevilling for øl og vin på Sørlandssenteret, hver gang underskrevet av daglig leder Sol Samuelsen.

— Jeg synes det er tragisk. På Peppes Pizza i Narvik får man til og med servert konjakk til kaffen, hevder Samuelsen overfor Fædrelandsvennen.

Det har rent betydelige mengder alkohol ned i sørlandske struper siden hennes forrige søknad i 2010. Blant annet er det åpnet vinmonopol på senteret.

— Forstår du argumentet med at mange barn og unge ferdes her?

— Da er det mange som ikke skulle hatt skjenkebevilling, både hoteller og restauranter. Jeg har en del turister innom, dansker og tyskere, som lurer på om de er kommet til feil planet. Jeg skjønner dem, sier Sol Samuelsen.

Shopping uten promille

Kommunens bevillingskontor peker på at barn og unge må sikres alkoholfrie soner i det offentlige rom. Sørlandssenteret er et slikt sted.

— Vi forvalter alkoholpolitikken som er vedtatt av politikerne, og kan ikke gå ut over våre fullmakter. Det politikerne sier er at man skal kunne gå ut på handletur uten å bli møtt med alkohol, forklarer saksbehandler Kjellaug Wroldsen til Fædrelandsvennen.

Innen nye Sørlandssenteret åpner, med flere nye spisesteder høsten 2013, regner senterlederen med at det kommer en håndfull søknader om alkoholbevilling.

— Det er ikke flere barn og unge her enn i byen. Dessuten er det ingen grunn til å gjøre øl på restaurant i et kjøpesenter til noe farlig, mener senterleder Kjetil Børufsen, som stoler på at det nyvalgte, borgerlige regimet i Kristiansand nå moderniserer skjenkepolitikken.