Selv om streiken i stat og kommune er slutt, er det ikke slutt på kaoset. Vekterne, som er organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund, trappet opp streiken onsdag.

Flere flyplassansatte kan tas ut lørdag. Da har både 180 LO-organiserte som jobber i Avinor og nærmere 500 flymekanikere meklingsfrist.

Flyteknikerne har varslet at de vil ta ut alle sine medlemmer fra meklingsavslutning, som er natt til lørdag 8. juni, skriver bt.no.

Fulle tog hos NSB

Og når usikkerheten råder på flyplassene, vender folk seg mot NSB. På langdistanserutene mellom Oslo, Bergen, Trondheim og Kristiansand merker de stor pågang for tiden.

— Vi har hatt en 20 prosents økning i salget de siste tre ukene, og det har vært en jevn stigning i etterspørsel og salg. Vi har nå veldig fulle tog, sier Håkon Myhre, kommunikasjonssjef i NSB.

Han råder folk til å være tidlig ute med å bestille.

— I helgen og neste uke er mer enn halvparten av togene fulle, sier han.

På ekspressbussene over fjellet er derimot mindre press.

— Vi merker nær sagt ingen forandring. Streiken har liten effekt for vår del. Men hvis folk ønsker et alternativ til fly og tog, så er vi alltid det - vi har plassgaranti på rutene våre, sier Svein Arne Vik, markedssjef for busselskapene i Fjord1. ## - Folk utsetter reisen

Administrerende direktør i Nor-Way Bussekspress, Bjørn Østbye, sier at det virker som om mange reisende sitter på gjerdet mens de venter på utfallet av meklingene.

— Vi har ikke sett noen påtagelig økning ennå. Det er en helt ubetydelig forskjell fra vanlige dager. Det virker som om de som ikke fly, har utsatt turen heller enn å velge alternativ transport, sier Østbye.