Sammen med seks andre teatergrupper deltok dere på teaterfestivalen Den Unge Scenen på Kilden i april. Der spilte dere "Den mørke skya" skrevet av Kristin Auestad Danielsen. Og dere er de eneste som gikk videre til Oslo — vi gratulerer!

— Takk! Dette er et lite eventyr. Før vi kom til Kilden, visste vi bare at det skulle delta sju grupper. Det viktigste var å gjøre noe som holdt mål. Men da de spilte, så tenkte jeg at dette var i grunnen nokså bra! Så dette blir spennende. Det hele skjer på Det Norske Teatret fra 20. til 22. juni.

Kan du fortelle litt om stykket dere spiller?

— Vi kunne velge mellom tekster fra ulike unge norske forfattere. Nå har vi en veldig ung gjeng, de er 13-14 år, og jeg hadde ikke lyst til å ta det dystreste. Men det ble et stykke både med bannord og omtale av kjønnshår, så de unge skuespillerne var veldig bestemte på at dette ville de ikke spille for et publikum hjemme i Lillesand! Vi hadde ikke testet dette ut for noen før vi kom til Kilden. Der var responsen overraskende god, og vi fikk høre at vi hadde en leken og enkel forestilling. Vi ble kjempeglade, og jeg føler at alle har vokst på dette. Og nå er de ivrige etter å spille det i hjembyen, det blir i hvert fall en og kanskje to forestillinger på eTeatret.

I "Den mørke skya" omtales både sex, homofili, mensen og intimbarbering. Har du fått noen reaksjoner?

— Jeg tror nok mange ikke har fortalt så mye hjemme ennå. Men de foreldrene som har sett stykket, har vært positive.

Fortell litt om deg selv!

— Jeg er født i Bærum og har bodd ganske lenge i Trondheim. Teaterkonsulent har jeg vært både i Oppland og Akershus. I Vinstra var jeg med og laget Peer Gynt-forestillingene. Jeg kom til Agder i på 80-tallet og jobber halvt på UiA og halvt på Dahlske, begge steder med drama. Lillesand Barne- og Ungdomsteater ble startet for tre år siden, og stort sett er det jeg som driver det. Men med god hjelp fra lys- og lydkyndige foreldre og musikalsk mann og musikalske barn! Vi har satt opp alt fra Tornerose til En midtsommernattsdrøm. Nå håper vi å få teatret inn under kulturskolen.