KRISTIANSAND: Det vakte sterke reaksjoner i bystyret onsdag kveld da Vidar Kleppe (Dem) gikk på talerstolen og sa at han hadde blitt kontaktet av beboere ved Elvegata omsorgssenter som ikke hadde fått spise seg mette i påsken.

Ifølge Kleppe hadde beboere og pårørende kontaktet ham og klaget på at det manglet melkeprodukter, brødmat, samt frukt og grønt.

— Ifølge ansatte ved omsorgssenteret er det å holde budsjettrammene viktigere for helse- og sosialdirektøren og ledelsen ved Elvegata omsorgssenter, enn at beboerne for nok mat og nok tid til å spise seg mett, sa Kleppe.

Biola

Påstandene fra Kleppe kom i en interpellasjon. Ordfører Arvid Grundekjøn sa at kommunens administrasjon hadde hatt en grundig gjennomgang av situasjonen på omsorgssenteret i påsken.

Ifølge Grundekjøn er det ikke kommet fram noe som tyder på at Kleppe har rett.

— Dette dreide seg om Biola med smak som manglet i en av etasjene, og det hadde ingen ernæringsmessige konsekvenser, sa Grundekjøn til bystyret.

Han mener Kleppe må kunne dokumentere påstandene som han mener er svært alvorlige.

— Vi trenger en skriftlig erklæring om hva som har skjedd eller at de som har opplevd dette henvender seg til meg eller rådmannen, sier Grundekjøn til Fædrelandsvennen.

Han legger til at han ikke kan tenke seg at situasjonen har vært slik Kleppe beskriver.

Redde

Vidar Kleppe møtte høylytte protester fra salen da han var på talerstolen. Halvor Fjermeros (Rødt) beskyldte Kleppe for å være mest opptatt av show.

— Jeg blir veldig opprørt over Kleppes måte å håndtere dette på. Hadde han vært mindre interessert i sirkus og mer i fakta, kunne han ha snakket med ledelsen og fått dette svaret fra dem, sa Fjermeros som selv har pårørende på Elvegata omsorgssenter.

Han sa at han ikke hadde sett noe av det Kleppe beskriver.

— Her ligger det en aldri så liten forrakt for mennesker som jobber på slike institusjoner.

Ikke sult

Vidar Kleppe avviser at han har sagt at mennesker sulter på Elvegata omsorgssenter. Han sier også at han aldri har angrepet personalet.

— De ansatte er noen engler, det må du få med, sier han til Fædrelandsvennen.

Han står likevel fast på at beboere har manglet mat og at de ikke har fått tid nok til å spise seg mette.

— Jeg kommer til å kontakte disse menneskene igjen slik at de kan få fortelle sin versjon av det som skjedde, sier Kleppe som ikke er enig i at han driver med sirkus.

— Jeg sitter ikke i helse- og sosialstyret. Hvis jeg skal ta opp slike saker, må jeg gjøre det i bystyret, sier han.