AGDER: – Vi har fine forhold og alle løyper og nedfarter er åpne. Alt vil være åpent hele påsken og vi er klare med alt mannskap for å ta imot våre gjester, sier daglig leder Sture Christian Pilegård ved Hovden skisenter.

HØYT SVEV: Dette bildet fra Hovden ble tatt i midten av mars. Alle løyper og nedfarter vil være åpen hele påska. Foto: Sture Christian Pilgård

På toppen av anlegget er det målt 60 cm snø, mens det er 80 cm på bunnen. Pilegård regner med at det vil være i overkant av 2000 mennesker i anlegget hver dag, og opp mot 3000 besøkende Skjærtordag og Langfredag.– Det er disse dagene som er mest besøkt. Været ser svært lovende ut, så det skal bli stor glede for hele familien.

Det er lagt opp til et omfattende påskeprogram med blant annet akekonkurranser, barneskuter og skikarusell.

– Og selvsagt kommer påskeharen på besøk, sier Pilegård.

20 år siden sist

Kalde temperaturer og snø langs kysten gjør at Tveit skisenter i Kristiansand skal holde åpent i påsken for første gang på 20 år.

– Det er veldig gode forhold, med masse snø og preprarerte løyper, sier daglig leder Anders Hodne.

Skitrekket vil holde åpent fra klokka 11 til 17 på helligdagene og kveldskjøring fra 17 til 21 de øvrige dagene.

Vil ha «bikkjekald påske»

Ved Brokke alpinsenter meldes det om suverene forhold i bakkene.

– Alle skiheiser er åpne og vi har 40 kilometer med langrennsspor klare. I påsken blir det aktiviteter både for barn og voksne. Påskeaften blir det også festligheter med konsert der Åsmund Åmli Band skal spille, sier daglig leder Jan Wojtaszek.

SOL OG KULDE: Slik så det ut ved Brokke alpinsenter onsdag før påske.

I terrenget er det målt 85 cm natursnø, mens det i alpinbakken er over en meter med snø.– Vi har vært litt redd for mangel på snø i år og har derfor produsert ekstra snø. Nå ligger det nok til langt ut i mai, sier Wojtaszek.

Han er svært optimistisk for påsken og håper mange trekker til fjells.

– Jeg håper det blir bikkjekaldt på Sørlandet slik at folk ikke drar ut i båt, men heller tar turen på fjellet.

Strålende sol

Også ved Bortelid skisenter vil alle heisene være åpne i påsken.

– Påsken er rett rundt hjørnet og vi kan melde om kjempeforhold i bakken og løypene. Værmeldingen viser strålende sol og fine temperaturer, sier Ruben Bortelid ved skisenteret.

I terrenget er det nå 109 cm snø. 70 kilometer med preparerte, kvistede langrennsløyper står klare.

– Det blir mange aktiviteter for barn og voksne, blant annet hopprenn, slalåmrenn, påskeeggleting og konsert, sier Bortelid.

SOL: Værmeldingen er svært lovende for årets påske. Dette bildet er fra Bortelid skisenter. Foto: Ruben Bortelid

– Blir beste påske på mange år

Optimismen råder også ved Tjørhomfjellet skisenter i Sirdal. Der er det kommet 20 centimenter nysnø, og det er nå mellom 60 og 70 cm snø.

– Værmeldingene er helt utrolige. Dette ser ut til å bli den beste påsken på mange år. Det har ikke vært så fint som meldingene viser siden 2007, sier Øystein Tjørhom ved skisenteret.

Alle heisene vil være åpne denne påsken. Det er også rundt 200 kilometer med preparerte skiløyper i Sirdal.

– Vi har veldig gode forhold nå, sier Tjørhom.

Påskeaktivitetene starter med Barnas dag lørdag i palmehelgen og følges opp med en rekke aktiviteter utover i påskeuken.

– Fabelaktige forhold

Ved Eikerapen alpinsenter er gleden stor over at det er meldt sol hele påsken.

– Det er fabelaktige forhold nå. Bakken er fint tråkket, det er 4-5 kuldegrader og nok av snø, sier Else Simonsen ved alpinsenteret til Fædrelandsvennen.

NYDELIG VINTERVÆR: ved Eikerapen alpinsenter er det gode forhold. Foto: Rolf-Martin Nygård

– Med så gode værmeldinger kan dette bli den fineste påsken på mange år. Snøkvaliteten vil holde seg god når det fortsatt er kaldt.For langrennsgåerne er det fire oppkjørte løyper som venter. I terrenget er det mellom 50 og 60 cm snø.

Ved alpinsenteret har de produsert egen snø og det er nå halvannen meter snø i bakkene.

– Vi holder åpent hele påsken og vil ha masse aktiviteter både for barn og voksne. Blant annet vil vi ha paralellslalåm og barneslalåm, sier Simonsen.

Puddersnø

Ved Ljosland skisenter er det nå 120 centimeter snø og håp om pudderforhold i palmehelgen.

PÅSKEHARE: I fjor dukket påskeharen opp ved Ljosland skisenter. Trolig kommer det en i år også. Foto: Kristin Ljosland

– Vi har nå et kjempeutgangspunkt før påsken. Det skal komme litt mer snø og vi få satse på at værmeldingen stemmer. Da kan det bli pudder iallefall første helgen, sier Kristin Ljosland ved skisenteret.Alle heiser vil være åpne og forholdene er også gode i langrennsløypene.

– Vi har vært heldige. for nå er det perfekt. Det er drømmeforhold. Det kan bli noen år til neste gang vi får en sånn påske som det er meldt i år.