STAVANGER: En russisk statsborger, som er siktet for drapsforsøk, så sitt snitt til å stikke av fra politiet under en fremstilling i Stavanger tingrett torsdag ettermiddag klokken 16.15. ## Fikk tips fra publikum

Rundt åtte timer senere ble mannen pågrepet i Hillevåg, like i nærheten av Hillevåg Terrasse.

— Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet denne russeren som tidligere torsdag rømte fra Stavanger tingrett og som har vært etterlyst, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Frank Roland, til Aftenbladet.

- Hvordan forløp pågripelsen?

— Den forløp uten dramatikk. Det var en politihund som fant mannen, og da blir pågripelsene ofte udramatiske. Hunden gikk rett mot ei dør i en leilighet i Hillevåg hvor pågripelsen skjedde.

- Hvordan fant dere fram til mannen?

— Vi fikk inn et tips fra publikum om at dette kunne være den etterlyste russeren, svarer operasjonsleder Roland.

Kommunikasjonssvikt

Russeren klarte å stikke av under en pause i rettsmøtet i Stavanger tingrett torsdag ettermiddag klokken 16.15. Jourhavende jurist ved Rogaland politidistrikt, Maren Sagvaag Retland, sier til Aftenbladet at det skjedde en kommunikasjonssvikt mellom politipatruljene som skulle passe på mannen, og at denne feilen førte til at mannen klarte å stikke av.

Jourhavende jurist Maren Sagvaag Retland sier til Aftenbladet at mannen som er varetektsinnsatt ved Åna fengsel ble fremstilt for Stavanger tingrett og at dette var en ankeforhandling. Mannen er domfelt, men dommen er ikke rettskraftig.

Mannen, som er 42 år gammel, er siktet for drapsforsøk i Norge.