KRISTIANSAND: — Det er fortsatt snø på trærne, og når det er såpass kaldt som nå skal det lite til før trærne knekker. Vi kan ikke utelukke at nye feil oppstår, sier informasjonssjef i Agder Energi, Realf Ottesen, til fvn.no.

Siste værmelding går ut på at fuktig luft kommer inn over landsdelen. Isen vil da legge seg som en glasur, og Agder Energi frykter at både linjene og trærne vil bli tyngre.

Verst i Aust-Agder

— Vi har befart alle høyspentlinjene fra helikopter. Men det kan fortsatt være problemer i lavspent-nettet, og vi ber folk rapportere inn om kritiske situasjoner, sier Ottesen.

Søndag kveld skal rundt to tusen husstander på Sørlandet fortsatt være uten strøm. Problemene er størst i Aust-Agder, hvor områdene Birkeland, Bjelland og Gjerstad er spesielt utsatt. Alle større byer skal nå ha fått tilbake strømmen, men mellom Lillesand og Grimstad er det fortsatt områder hvor innbyggerne må smøre seg med tålmodighet.

— Vi regner med at mye skal være gjort i løpet av natta, men en del vil ha problemer utover mandagen. Noe lenger tidsrom enn det vil jeg ikke spekulere i, sier Ottesen.

Varsler korte utkoblinger

I Vest-Agder er det kun områder i Vennesla som fortsatt er uten strøm, men der pågår feilrettingen for fullt søndag ettermiddag.

— Vi har hatt 200 montører ute i dag. Tallet blir noe redusert utover natta, men rundt hundre vil vil være ute i natt også, sier informasjonssjefen, og påpeker at strømkunder må være forberedt på kortere utkoblinger på grunn av feilretting og ryddearbeid.