KRISTIANSAND: Det var natt til søndag 4. desember i fjor den 24 år gamle mannen ble med en kvinnelig bekjent på nachspiel til en mann på Slettheia i Kristiansand.

24-åringen er født i Tchad, uten fast bopel men med norsk statsborgerskap.

Han hadde sniffet amfetamin tidligere på kvelden, og sniffet mer da han kom inn i leiligheten. Men da «klikket han» i følge de to andre.

24-åringen grep en biffkniv og en saks som han truet nacspiel-verten og venninnen med.

Han drev dem fra rom til rom i leiligheten, tvang dem til å knele for ham, legge seg på gulvet og sparket dem hvis de ikke lå slik han befalte, flytte umotivert rundt på møbler i huset og etter en stund truet han dem til å legge masse verdigjenstander fra leiligheten i flere plastposer.

Plutselig påstod han at kvinnen hadde en telefon skjult i skrittet, og krevde at hun skulle kle av seg så han kunne sjekke. Men både kvinnen og mannen nektet å kle av seg.

Knivdesperadoen tenkte også å klippe av elektriske ledninger og sette strøm på de to trakkasserte menneskene.

I stedet fant han en flaske white spirit og han truet med å tømme dette over dem og tenne fyr. Da ble kvinnen livredd, klarte å kaste en krakk på mannen og flykte til en venn i en leilighet i etasjen under. Derfra kontaktet hun politiet.

Imens tømte 24-åringen white spirit over mannen som var igjen, og truet med en tent lighter å tenne fyr.

I siste liten kom politiet til stedet, og klarte å overmanne desperadoen som hadde herset med de to i over to timer.

24-åringen er dømt to ganger tidligere, for vinningsforbrytelser, vold, trusler og skadeverk. Faktisk var han prøveløslatt fra sin siste dom bare få dager før han gikk berserk igjen. Kristiansand tingrett har dømt mannen til 10 måneders ubetinget fengsel, en fellesstraff fra tidligere forhold.