LILLESAND: — Kaffeservice for elleve! Ja, det er en kopp som er knust, men tidligere år har vi bare hatt til seks, så dere er heldige, forkynner basarmester Sissel Engemyr. Med myndig hånd har hun styrt flerfoldige runder med åresalg og utlodning. Nå er hun i gang med loddbøkene og de gjeveste gevinstene. Det er for sikkerhets skyld tre forskjellige bøker: barneboka, gjenstandsboka og kunstboka. Gevinstene nærmest drysser ut i benkene uten at det ser ut til å minke der de kommer fra.

-1284! Det er deg igjen, Karsten! Det var altså enkelte som dro fra kapellet med mer å bære enn andre. Men basar er mer enn lodd og gevinster, og alle fikk likt av kaffe og gudsord. Det siste ble servert av Alf Helge Vige før basaren brøt løs for alvor. Han viste fram sin gamle bibel.

— Se her! Hunder liker å leke med tøfler og sånne skinnting. En gang fikk hunden min tak i denne og tok et jafs av, Vige gjør en kunstpause før han avslører, - Første Mosebok! Og jeg skjente. Hunden måtte jo ikke tygge på bibelen. Men hos profeten Jeremias står det: «Jeg fant dine ord og åt dem»! Så hunden var ikke dum likevel, mente predikanten. Med enestående sjarm holdt han på både unge og gamles oppmerksomhet i sine tilmålte minutter.

Og så ble det mat å få før forsamlingen kastet seg hemningsløst ut i åresalg og loddtrekning.