KRISTIANSAND: — Det var skiltet der i henhold til planen, sier byggeleder Alf Helge Vindsland i Statens Vegvesen Region Sør.

— Politiet sier veiarbeidet på stedet antakelig har vært en medvirkende årsak til ulykken, og at de har klaget på veimerkingen tre ganger?

— Jeg vet ikke hvordan ulykken har skjedd, men det er klart at dette er et anleggsområdet, og veien er flyttet litt. Vi har markert ganske tydelig. Vi har registrert en klage fra politiet fredag kveld, da var entreprenøren på plass. Det viste seg at noen hadde gjort hærverk og hevet alle markeringer og skilter ned i skråningen. Han fikk det på plass igjen. Neste klage fra politiet var lørdag kveld etter ulykken. Da entreprenøren var der, var ett skilt kjørt ned, og kjeglene stod i veikanten. Men om dette har skjedd før eller etter ulykken, vet vi ikke, sier Vindsland, som ikke tror de kommer til å skilte annerledes på veien etter ulykken.

— Arbeidet er i sluttfasen, og vi holder på å asfaltere ferdig. Vi har lovt permanent veimerking så fort som mulig. Nå er det også manuell dirigering på dagtid.

— Men siden det har skjedd en ulykke der, og mange har klagd på veimerkingen, bør det ikke gjøres noe før?

— Det er klart at vi kan se på det på nytt. Problemet er jo at vi får ikke beskjed før skilt er kjørt ned. Men jeg kan jo selvfølgelig ta en sjekk i dag. Det skal jo fungere frem til det permanent er i orden, sier Alf Helge Vindsland.