KRISTIANSAND: — Huset er en brannfelle. Det var et guds under at vi ble varslet så tidlig om brannen, sier Helge Zachariassen, overbefalsvakt i Kristiansand brannvesen.

Både brannvesenet, politi og ambulanser ble sendt til Møllevannsveien da meldingen om brannen kom inn like før klokken 04 natt til mandag. Alle de seks beboerne i leilighetsbygget hadde kommet seg ut da brannvesenet kom til stedet.

Sov

Hassan Omar lå og sov i leiligheten han leier, da det begynte å sive røyk opp fra kjelleren.

— Jeg ringte brannvesenet og politiet og banket på dørene til de andre leilighetene for å varsle de som bor der. Men jeg var redd for at brannen skulle ta overhånd før vi kom oss ut. Det var en ekkel opplevelse, jeg tør ikke tenke på hvordan det kunne ha gått, sier Omar.

Zachariassen opplyser at det ikke var tilstrekkelig med røykvarslere i huset og at ingen av leilighetene inneholdt slukkeutstyr som vannslanger og pulverapparat.

— Hadde ikke beboeren som oppdaget brannen, vært så snarrådig og varslet, kunne dette gått riktig ille, sier Zachariassen.

De sendte røykdykkere inn for å sjekke, men kunne konstatere at ingen befant seg inne i bygget.

— Det var totalt 14 leiligheter i huset, men ikke alle var bebodde, opplyser Zachariassen.

Brannen startet i et kjellerrom som var under oppussing og Kristiansand Brannvesen fikk raskt kontroll over flammene.

Hull i gulvet

I leiligheten til Omar måtte de sage hull i gulvet for å være helt sikre på at brannen var slukket. I går kveld luktet det fortsatt sterkt av røyk, og strømmen er tatt inntil videre.

— Nå vet jeg ikke hva som skjer videre, det går ikke an å bo her sånn som det er nå. I natt skal jeg bo hos noen kamerater, men jeg vet ikke når det går an å flytte inn igjen, sier han.

Huset i Møllevannsveien har fått en del negativ oppmerksomhet tidligere på grunn av at kravene til ventilasjon, avtrekk og bodplass ikke har vært oppfylt.

Erik Frøysnes, en av tre huseiere, ble varslet om brannen i går natt.

— I min seksjon er brannslukningsapparat og røykvarslere i orden. Jeg eier en leilighet i andre etasje i bygget, sier Frøysnes.

Han hevder også at ventilasjonssystemet er ordnet i hans seksjon og at kontrollerklæringen ligger hos kommunen.

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med de andre huseierne i går kveld.