MANDAL: — Vi setter stor pris på å kunne bruke lokalene og det flotte bordet her på Risøbank, sier leder av nystartede Mandal Snookerklubb, Johan Rostrup.

Til tross for at klubben har 24 medlemmer, og har satt foreløpig inntaksstopp, var det kun ti av dem som møtte opp til første turnering i helgen.

— Typisk mandalitter å være så trege, mener Rostrup.

Det var for et års tid siden ideen om en snookerklubb i Mandal dukket opp. I samarbeid med kultursjefen og styret på Risøbank fikk klubben tillatelse til å bruke de historiske lokalene bygget i 1901. — Lord Salvesen satte inn biljardbordet i huset før han bygget resten. Kanskje ikke så rart da det veier hele 1,2 tonn, fortsetter leder Rostrup.

Han mener det enorme bordet på 12 fot, mot normalt 9 fot, er utfordrende å spille på.

— Det blir ganske annerledes til man er vant med det. Det er nok noen som mister litt selvtillit til å begynne med, mener han.

Til høsten blir det flere turneringer, og om interessen blir enda større, vurderer klubben å investere i et ekstra spillbord.

— Et nytt bord kommer fort på over 50 000 kroner, så vi vil nok eventuelt går for et fint, brukt et. Slik det er i dag vil hvert av medlemmene få spille en time i løpet av halvannen uke, om alle er til stede, forklarer Rostrup.

I snooker gjelder det å få flest mulig poeng, basert på et poengsystem etter de enkelte kulenes farger.