LINDESNES: — Hun skal få en flott mottakelse. Jeg tror nok vi skal spille Vigelandsvalsen når hun og de andre kongelige kommer til brygga, sier daglig leder av den svært populære og kjente trekkspillklubben i Lindesnes, Atti Eikaas.

Fædrelandsvennen fikk ham til å prøvespille på brygga tirsdag formiddag, og vi kunne fastslå at akustikken ikke var så aller verst. Båttrafikken gikk temmelig tett gjennom kanalen, og er allerede i svært god bruk.

Trekkspillklubben har spilt for mange fornemme folk opp gjennom tidene, men det er første gang de gjør det for kongelige.

— Og nå gjør vi det skikkelig med 24 kongelige til stede, gliser Eikaas, som vanligvis er kulturoperatør i Lindesnes kommune.

Men det er slett ikke bare trekkspillklubben som skal sørge for underholdningen. Langs kanalen vil Lindesnes brass, Lindesnes Bootstrampers, Betania barnekor og flere andre underholde. Bygdas eget kor skal også synge.

— Det er jo veldig artig at det bare er lokale som skal underholde, sier Eikaas.

Trekkspillklubben har mange lokale melodier å spille, og har ikke øvd seg spesielt til oppdraget.

— Nei, det sitter liksom i fingrene. Vi spiller for de kongelige med like stort alvor som når vi spiller på Lindesnes Omsorgssenter, smiler Eikaas.

20.000 kommer?

Politiet tror det kommer opp mot 20.000 mennesker, avhengig av været. Det blir altså uhyre trangt om plassen.

— Ja, nå må folk bare komme, reklamerer Ekiaas, og minner om at det er langt mer å se enn bare de kongelige. Det er et eget messeområde langs kanalen med salgsboder og liknende. I Båly blir det amcar-utstilling og linedansing.

Dessuten er både Vikingland og dyreparken i Svennevik åpent. På kvelden er det konsert i Vikingland med Moonlight Monkey Madness og Emergency Exit.

Både fredag og gjennom hele helgen er det en rekke arrangementer, men kanskje høydepunktet blir klokken 17 når ordfører Lindal skal svømme mellom de to broene som er i elva.

Ikke ferdig

Kanalen er fortsatt ikke helt ferdig. Fortsatt pågikk det aktivitet langs elvebredden tirsdag, blant annet med å sette opp de 40 lysarmaturene. Det ble også beplantet og ordnet før den store dagen torsdag.