ARENDAL: Det er Agderposten som i dag bringer den oppsiktsvekkende historien.

Ifølge avisen mener politiet at de tre tilhører tidenes pille— og amfetaminliga på Sørlandet. Ligaen kan ifølge politiet ha holdt på i årevis, og være en av de viktigste narkotikakanalene til Sørlandet.

— Vi mener, med bakgrunn i tidligere saker, beslag og denne nye saken, at vi er på sporet av dem som har stått bak tilførsel av denne typen narkotika til hele Sørlandet og Arendal spesielt. Da snakker vi flere år tilbake, sier leder av Agder-politiets narkotikaavdeling, Birger Tvedt, til Agderposten.

De tre fanget politiets mistanke etter at de hadde tatt inn på Nidelv camping. Innehaveren kontaktet politiet fordi de tre hadde bodd der før, og ikke levert tilbake nøkkelen til hytta de leide. Denne gangen leide de hytta ved siden av, men det viste seg at de brukte hytta de tidligere hadde leid til andre ting. De tre ble dermed bøtlagt for ulovlig bruk av den andre hytta, og politiet startet å spane på dem.

Noen dager senere fulgte politiet litauerne i bil innover i landet. De stoppet et stykke utenfor Arendal, og politiet slo til mot dem i skogen. Narkotikahunder finkjemmet skogsområdet, og fant narkotikaen. Politiet tror partiet er del av en større leveranse.

To av de tre mennene har i Aust-Agder tingrett godtatt isolasjon samt brev- og besøkskontroll ved fengsling, ifølge Agderposten.

Politiet vil ikke ut med om flere er pågrepet eller nøyaktig hvor stort beslaget er.