FOTBALL BISLETT— Lene var et balltalent helt utenom det vanlige. Jeg så tidlig at det var noe spesielt med henne, sier Kai Hæstad til Fædrelandsvennen.Mens Søm-jenta Lene Mykjåland danset rundt på Bislett stadion som den største heltene av dem alle etter Røas cupgull lørdag, tastet 50-åringen ivrig på mobiltelefonen for å gratulere sin tidligere elev.Gjennom ni sesonger fulgte faren til mer kjente Kristofer Hæstad Lene Mykjåland på fotballbanen som trener.- Er du overrasket over at hun har nådd så langt?- Nei, jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Hun kunne kommet lenger hvis hun ikke hadde slitt så mye med skader som hun har gjort, mener Hæstad. GUTTEFOTBALL.

Kai Hæstad forteller om en ballglad jente helt utenom det vanlige. Tidlig pekte hun seg ut som et helt unikt talent.Hæstad valgte å matche henne mot guttene.- Hun var med på guttelag hele tiden fram til hun var 14-15 år. Lene så ikke inspirasjon i å spille med jenter. Hun var altfor god, sier han.- Tror du det var avgjørende for utviklingen hennes å spille med guttene?- Ja, det tror jeg. Hun trengte nye utfordringer, og det fikk hun med guttene. Hun spilte med dem helt til det ikke gikk lenger i forhold til fysikken, forteller Hæstad. SKADER.

Lene Mykjåland har lenge vært betegnet som et av fotball-Norges aller største talent på kvinnesiden. Men skader har holdt henne tilbake.Først i høst, etter overgangen til Røa, har hun for alvor fått vist seg fram og fått sitt gjennombrudd.- Uff, hvilke skader er det jeg ikke har hatt? Det har vært veldig mye, og jeg får frysninger av å tenke på det, men nå er jeg helt frisk. Det som mangler er kamptrening, og det var litt flaut at jeg måtte ut med krampe. Men så var det veldig tung bane på Bislett, sa Mykjåland etter cupfinalen.Sørlendingen ga Røa en drømmestart da hun scoret 1-0 etter 48 sekunder. Før kvarteret var spilt, la hun på til 3-0.Selv om Asker reduserte til 3-2, var cupfinalen i realiteten avgjort av 19-åringen fra Søm.- Lene er et av de største talentene i norsk fotball. Hun kan nå så langt som helst, sa Røa-trener Geir Nordby etter cupfinalen.Landslagssjef Bjarne Berntsen var også til stede under cupfinalen, og han innrømmet at Mykjåland nærmer seg en landslagsplass dersom hun øker sin fysiske kapasitet og fortsetter utviklingen.Tekst: Ole M. Borgersenole.m.borgersen@fvn.no - 38 11 32 24